Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s uppdrag av Utrikesdepartementet

Tipsa om artikeln
I februari 2005 fick dåvarande Räddningsverket i uppdrag att samordna stödet till utlandsmyndigheter och nödställda i en situation där många människor med hemvist i Sverige drabbas av en allvarig olycka eller katastrof i utlandet.
Detta uppkom efter att Räddningsverket fick i uppdrag att stödja generalkonsulatet i Phuket i samband med tsunamin, ett uppdrag som pågick under hela 2005 och avslutades först i januari 2006. I januari 2009 övertog MSB de uppgifter som Räddningsverket tidigare hade på detta område.

Stödstyrkan

Stödstyrkan är en speciellt rekryterad, utbildad och övad insatsstyrka som med kort varsel, 6-12 timmar, kan samverka med och stödja utrikesförvaltningen i dess arbete med nödställda vid katastrof eller allvarlig olycka.
 
I stödstyrkan ingår, förutom MSB, flera andra organisationer och myndigheter: Rädda Barnen, Svenska Kyrkan, Socialstyrelsen, Riskpolisstyrelsen och Röda Korset.
Publicerad: 2009-11-24 kl. 14:25
Kontakt:
No such user