Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s samarbete med Sida

Tipsa om artikeln
Sida står för Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (på engelska, Swedish International Development Cooperation Agency). Det är en statlig myndighet som hör till Utrikesdepartementet (UD) och som har huvudansvaret för svenskt bistånd till länder i behov av stöd, samt framarbetandet av policies som ligger i linje med svensk utrikespolitik.
Läs mer
Svenskt bistånd syftar till att bidra till att skapa förutsättningar för fattiga människor att förbättra sina levnadsvillkor. Genom att minska orättvisor och fattigdom i hela världen skapas bättre förutsättningar för utveckling, fred och säkerhet för alla folk och nationer.
 
Sida finansierar insatser inom bland annat utbildning, sjukvård, bostäder, rättssäkerhet, forskning, infrastruktur och handelsavtal. Ett stort anslag går också till nödhjälp för människor som drabbats av krig eller andra katastrofer. Insatserna genomförs praktiskt med hjälp av cirka 1 400 samarbetspartners, däribland MSB, med Sida som finansiär.
 
De allra flesta uppdrag som MSB genomför är finansierade av Sida.
Publicerad: 2009-11-24 kl. 14:22
Kontakt:
No such user