Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

World Food Programme (WFP)

Tipsa om artikeln
WFP, med huvudkontor i Rom, har varit verksamma sedan 1963 och har omkring 5 000 anställda i ett 80-tal länder. WFP:s primära uppgift är att bekämpa hunger genom att förse behövande människor med livsmedel. WFP levererar idag mer än en tredjedel av världens totala livsmedelsbistånd.
Läs mer
WFP driver även långsiktiga socioekonomiska utvecklingsprogram. För att klara av att undvika svältkatastrofer har WFP upprättat stora livsmedelslager och en hög logistik kompetens.
 
WFP arbetar med allt ifrån sjö- och lufttransporter till transporter via väg och järnväg. WFP ansvarar ofta för att lösa logistiska utmaningar såsom brobyggen i otillgängliga områden, samt flygledning vid humanitära luftbroar.

MSB samarbetar med WFP genom ett samarbetsavtal (stand-by agreement) och kan sekondera personer till tjänster såsom logistiker, konvojledare, lastbilschaufförer och flygledare, flygklarerare, etc. MSB kan också stödja med supportfunktioner inom radio och ICT.
Publicerad: 2009-11-24 kl. 14:49
Kontakt:
No such user