Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

United Nations Mine Action Service (UNMAS)

Tipsa om artikeln
UNMAS är kärnan i FN:s omfattande arbete med minhantering. Det har som uppgift att i samarbete med 13 andra FN-organ koordinera insatser inom området minhantering (Mine Action).
Läs mer
UNMAS etablerar och driver lokala kontor samt planerar och leder insatser i länder eller områden där minor och oexploderad ammunition är ett problem. Man ansvarar också för minriskutbildning, utbildning av lokal sjukvårdspersonal och informationshantering som är specifik för minhantering.

MSB samarbetar med UNMAS genom enskilda projekt där hela team eller enskilda sekonderingar stöder UNMAS verksamhet i mindrabbade områden.
Publicerad: 2009-11-24 kl. 14:56
Kontakt:
No such user