Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

United Nations Children’s Fund (UNICEF)

Tipsa om artikeln
FN:s barnfond (UNICEF) bildades 1946 och har sitt huvudkontor i New York och dess ca 5 600 anställda verkar för att tillgodose barns grundläggande behov samt att möjliggöra deras rättigheter att kunna utvecklas till sin fulla potential.
Läs mer
UNICEF driver många långsiktiga projekt som syftar till att t.ex. förbättra tillgången till hälsovård, grundläggande utbildning, rent vatten och sanitet världen över. I humanitära katastrofer driver UNICEF program för att förse barn med bostad, kläder, filtar, mat och nödvändiga vaccinationer.
 
UNICEF har också en viktig funktion att bevaka att barnkonventionen blir känd och efterlevs.
 
MSB samarbetar med UNICEF genom ett samarbetsavtal (stand-by agreement) och kan sekondera personer till tjänster inom vatten och sanitet. MSB kan också stödja med supportfunktioner som logistik och ICT (information communication technology).
Publicerad: 2009-11-24 kl. 15:12
Kontakt:
No such user