Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

United Nations Development Programme (UNDP)

Tipsa om artikeln
United Nations Development Programme (UNDP) bildades 1965 och har sitt huvudkontor i New York. UNDP har omkring 5 300 anställda och är verksamma i 174 länder och territorier. UNDP är en stor finansiär av kapacitetsutveckling och är FN:s samordnande organ för utvecklingsbistånd.
Läs mer
UNDP fokuserar på långsiktig och hållbar utveckling med fattigdomsbekämpning och jämlikhet som första prioritet. Syftet är att stödja fattiga människors rättigheter och självbestämmande i såväl katastrofsituationer som långsiktiga utvecklingsprogram. Efter katastrofer har UNDP ofta en samordnande funktion i återuppbyggnadsarbetet och kapacitetsuppbyggnaden av raserade samhällen.
 
MSB utvecklar ett ramverk för ett samarbete med UNDP. Hittills har samarbetet skett utan ramavtal men med enskilda överenskommelser (Memorandum of Understanding, MoU) inom främst kapacitetsutveckling och minhantering. MSB stödjer också UNDP med utvecklandet av kurser inom tidig återuppbyggnad (early recovery).
Publicerad: 2009-11-24 kl. 15:01
Kontakt:
No such user