Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 Foto: Thérèse Lannemo, MSB

Om du vill hjälpa till

Tipsa om artikeln
Under en katastrof hör många av sig till oss på MSB och vill hjälpa till. Stort tack för det! Vi har inte möjlighet att vidareförmedla gåvor eller bidrag men det finns andra sätt att agera. Till exempel kan du anmäla att du vill delta i insater i framtiden.

Arbeta i insatser

Om du vill göra en insats i framtiden ska du registrera ditt intresse för att vara med i MSB:s resursbas. Vi söker kontinuerligt efter insatspersonal inom en rad olika kompetensområden. Vi kan inte ta emot spontana personalansökningar till pågående insatser.

Läs mer om att delta i insats

Frivilligorganisationer efterlyser ibland insatspersonal. Du som är intresserad kan höra med till exempel Röda korset, Unicef eller Rädda Barnen.

Skänk bidrag via organisationer med 90-konton

Du som vill skänka pengar kan se vilka organisationer som har ett så kallat 90-konto hos insamlingskontroll.se, som är en kvalitetskontroll för insamlingsverksamhet. Om du vill ge bort kläder eller leksaker, kontakta någon av frivilligorganisationerna som arbetar på plats och fråga om de har någon insamling som du kan bidra till.

När MSB skickar personal och materiel arbetar vi nästan uteslutande som stöd till en annan organisation och alltid utifrån en speciell begäran om stöd. Vi måste vara noga med att sända just det som efterfrågas och behövs på plats, och att vår personal är utbildad och övad för uppdraget.

Dessutom kan situationen och samordningen i ett krisdrabbat område tyvärr förvärras om vi anländer med saker och personal som inte efterfrågats.

Stort tack för all omtanke och vänlighet!

Publicerad: 2011-03-18 kl. 10:49 | Senast granskad:2016-10-07 kl. 11:20
Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se