Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vatten, sanitet och hygien

Tipsa om artikeln
Renlighet är ett perspektiv som måste planeras in från första början när det byggs tillfälliga bostäder och flyktingläger. MSB kan inkludera till exempel toaletter, latriner och dusch.
Kontakt

Leif Jönsson
010-240 50 75

070-319 40 33

 
Sanitetsområdet omfattar latrinkonstruktioner, andra sorters hygieninstallationer och avfallshantering.
 
Inom sanitetsområdet kan MSB utveckla en förmåga inom avfallshantering, exempelvis genom att stödja FN med exempelvis transport, logistik och deponering av avfall.

Vattenrening och vattenförsörjning

MSB har möjlighet att genomföra olika typer av insatser för att rena vatten eller se till att vattenförsörjningen fungerar.

Vid större insatser på platser där det saknas tillgång till rent vatten är det vanligt att MSB tar med vattenreningsverk. MSB kan även sätta upp större vattenreningsverk för att försörja till exempel flyktingläger.

MSB har även erfarenhet av att transportera vatten i stora mängder till isolerade områden där det inte finns möjlighet att rena lokalt vatten.

Illustration som beskriver hur MSB jobbar med vattenrening i katastrofdrabbade länder.

Publicerad: 2009-09-29 kl. 16:47 | Senast granskad:2014-05-27 kl. 15:34
Kontakt:
Leif Jönsson leif.jonsson@msb.se