Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Översikt över ett basläger.

Basläger med hög standard

Tipsa om artikeln
MSB har tagit fram ett heltäckande koncept för avancerade basläger där alla nödvändiga funktioner finns. Det gör att man kan utföra ett bra arbete i ett drabbat område.
Det är anpassat efter FN:s krav. Baslägret har allt från egna el- och vattenverk, vattenrening, kontor, boende och IT-café till restaurangkök.
 
MSB bygger upp och förbereder lägren – sätter upp tält, iordningsställer arbetsplatser etcetera. När lägret är klart kan MSB sköta driften eller lämna över till FN eller lokal personal. Lägret är i första hand avsett för tre månaders användning, men ska kunna stå ett år.
 
 
MSB-personal visar hur baslägertälten är inredda.
I MSB:s nya basläger finns det till och med ”enkelrum” för personalen. Foto: Peter Lundgren
 
Specialutrustade jeepar som används i anslutning till baslägren.

I anslutning till de fasta installationerna på baslägret finns moderna fordon, utrustade med bland annat satellittelefoner. Foto: Peter Lundgren.

Basläger och elverk.

Elverk i basläger. Foto: Peter Lundgren

 Basläger. Foto: Anders Heyle
 
Basläger under övning. Foto: Anders Heyle
 
Publicerad: 2009-09-29 kl. 16:46 | Senast granskad:2019-03-21 kl. 15:28
Kontakt:
Hazme Akyol Hazme.Akyol@msb.se