Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tjänsteman i beredskap

Tipsa om artikeln
MSB:s tjänsteman i beredskap (TiB) är myndighetens operativa kontaktpunkt för andra myndigheter, aktörer inom krisberedskapsområdet och för civilskyddsmekanismen inom EU samt övriga internationella partners.

TiB följer utvecklingen såväl i Sverige som internationellt för att upptäcka och identifiera händelser och tendenser som kan leda till svåra olyckor, katastrofer eller kriser. Vid en sådan händelse initierar TiB MSB:s beredskapsfunktioner genom att larma och informera berörda om händelsen.

MSB bearbetar nationell och internationell information och analyserar olika händelseutvecklingar. Informationen förmedlas till berörda aktörer, såväl internt som externt. Analyserna syftar till att förstå olika händelseutvecklingar och utgör ett stöd till lägesbild och beslutsfattare.

TiB besvarar eller förmedlar förfrågningar om resurs- och/eller expertstöd för insatser nationellt, inom EU och internationellt.

Kontakta TiB

Tel 054-150 150
Samtalet kopplas via SOS Alarm
Publicerad: 2010-09-06 kl. 09:00 | Senast granskad:2014-02-05 kl. 14:26
Kontakt:
Mikael Tofvesson Mikael.Tofvesson@msb.se