Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

De frivilliga försvarsorganisationerna

Tipsa om artikeln
Det finns 18 frivilliga försvarsorganisationer. MSB arbetar tillsammans med organisationerna för att skapa användbara, tillgängliga och kvalitetssäkrade förstärkningsresurser åt krisberedskapens aktörer.
MSB ser de frivilliga försvarsorganisationerna som utvecklings- och samarbetspartners i arbetet för att utveckla och stödja samhällets förmåga att hantera olyckor och kriser.
 
De 18 frivilliga försvarsorganisationerna är uppräknade i en bilaga till förordning (1994:524) om frivillig försvarsverksamhet. De bedriver frivillig försvarsverksamhet och utför uppgifter inom totalförsvaret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovanstående frivilliga försvarsorganisationer kan ansöka om medel från anslag 2:4 Krisberedskap för att genomför uppdrag. De uppdrag som finaniseras med medel ur anslag 2:4 Krisberedskap ska vara tydligt behovsstyrda och ligga i linje med den årliga inriktning som beslutats för anslaget.

Det finns även Allmänna villkor för hur medel får användas. Villkoren är en bilaga till överenskommelsen mellan MSB och bidragsmottagande organisation och reglerar bl.a. giltiga kostnader, tidpunkter för rekvisition av medel, prognoser, uppföljning etc.

Allmänna villkor för uppdragsersättning till frivilliga försvarsorganisationer

Publicerad: 2011-05-06 kl. 11:06 | Senast granskad:2015-04-08 kl. 17:53
Kontakt:
Pernilla Hultén Pernilla.Hulten@msb.se
Sök medel för utbildningsbidrag
Sök medel för utbildningsbidrag
 
Jobba utomlands
 
Jordglob