Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Water, Sanitation and Hygiene

Tipsa om artikeln
Inom kompetensområdet Water, Sanitation and Hygiene (WASH) strävar MSB efter att ha kvalitetssäkrade och utbildade individer i resursbasen.
Ofta är vatten- och sanitetssystem de mest utsatta samhällsfunktionerna i katastrofsituationer. Detta påverkar hälsoeffekterna via otillräcklig hygien, men också genom ökad förekomst av smittoämnen i vatten och i människors närmiljö, vilket leder till ökad sjukdomsbörda och andra negativa konsekvenser för befolkningen i området.   

Kompetensområdet Water, Sanitation and Hygiene (WASH)

Begreppen anges på engelska då det är den terminologin som används i resursbasen och där direktöversättningar ibland kan bli missvisande.
                                
Water, Sanitation and Hygiene (WASH)
  • WASH Expert
Som WASH expert arbetar du med att analysera behoven vid situationer där vatten- och sanitetssystemen inte är väl fungerande. Arbetet innefattar även planering och implementering av lämpliga åtgärder.
 
  •  WASH Cluster Coordinator

Arbetet innefattar, utöver expertkunnig inom WASH, att agera koordinerande för lokala samarbetspartner, myndigheter samt övriga humanitära organisationer inom WASH- området. Som WASH Cluster Coordinator är det även viktigt att föra kunskapen vidare genom utbildning till lokala aktörer inom området.

 
Publicerad: 2009-11-25 kl. 15:18 | Senast granskad:2017-01-23 kl. 16:35
Kontakt:
Helen Hagström Helen.Hagstrom@msb.se