Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Information

Tipsa om artikeln
Inom kompetensområdet information strävar MSB efter att ha kvalitetssäkrade och utbildade individer i resursbasen med en rad olika kompetenser.
Informationshantering är en nödvändig komponent för ett effektivt humanitärt arbete och krävs för att ett samordnat och relevant stöd till en drabbad befolkning ska kunna komma till stånd.

Kompetensområdet Information

Begreppen anges på engelska då det är den terminologin som används i resursbasen och där direktöversättningar ibland kan bli missvisande.
                            
Information – Information Management.
  • Information Management Officer (IMO)

Som Information Management Officer arbetar du med att sammanställa information från exempelvis FN-organ, andra internationella organisationer, nationella myndigheter och organisationer. Den sammanställda informationen ska resultera i nya informationsprodukter såsom rapporter, statistik och kartor. Informationsprodukterna ska vara användbara för samtliga humanitära aktörer och ska spridas på ett relevant och effektivt sätt i arbetet med den humanitära samordningen av arbetet i insatslandet.

  • GIS Officer
Arbetet innebär i huvudsak att att samla in relevant underlag för att producera och utveckla kartor samt agera som sammanhållande för relevanta organ gällande samordning av informationsutbyte.

Information – Reporting
  • Reporting Officer
Uppgifterna innefattar att samla in, bedöma, analysera och sammanställa information för att den aktuella målgruppen ska få den information de behöver för att de ska kunna fatta beslut.  Mycket av rapporteringen riktar sig till den mottagande organisationens huvudkontor.
Publicerad: 2009-11-25 kl. 15:22 | Senast granskad:2016-01-29 kl. 17:47
Kontakt:
Anastasia Ezerets Anastasia.Ezerets@msb.se