Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Environment

Tipsa om artikeln
Inom kompetensområdet environment strävar MSB efter att ha kvalitetssäkrade och utbildade individer i resursbasen med en rad olika kompetenser.

Kompetensområde Environment

Begreppen anges på engelska då det är den terminologin som används i resursbasen och där direktöversättningar ibland kan bli missvisande. 
En god miljö är en av grundförutsättningarna för en hållbar utveckling, och utgör ett naturligt skydd att motstå naturhändelser som annars kan leda till katastrofer. MSB har experter inom följande områden.
                               
Environment – Hazardous Material
  • HazMat Expert
Arbetet innebär att vid en katastrofsituation, där farliga ämnen kan ha spridits ut i området, analysera mark och vatten samt komma med underlag för åtgärder.
 
Environment
  • Environmental Expert
Uppgifterna innefattar att ge expertkunskap samt föreslå åtgärder i miljöfrågor såväl före, under som efter en katastrof, för att minska negativ miljöpåverkan.
  • Environmental Field Advisor

Som Environmental Field Advisor stödjer du MSB:s egna teaminsatser i miljöfrågor samt utbildar teamet i att planera projektet, med miljön i fokus.


Environment – Waste
  • Waste Management Expert

Arbetet innebär att planera och implementera lämpliga åtgärder för hur avfall av olika slag ska hanteras och förvaras.

Publicerad: 2009-11-25 kl. 15:15 | Senast granskad:2017-01-23 kl. 16:35
Kontakt:
Helen Hagström Helen.Hagstrom@msb.se