Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Att ansöka

Tipsa om artikeln
För att stärka kapaciteten i resursbasen söker MSB kontinuerligt efter individer inom en rad olika kompetensområden. Har du den bakgrund som efterfrågas och ett intresse av att arbeta inom MSB:s insatsverksamhet? Då rekommenderar vi att du registrerar dig på MyPages.

MyPages

MyPages är en webbportal där alla som är intresserade av att arbeta i MSB:s insatser kan registrera sina kontaktuppgifter samt information om utbildning, arbetslivserfarenhet och språkkunskaper. Den information som du registrerar via portalen ligger till grund för det CV som vi genererar från MyPages vid en eventuell rekrytering eller vid registrering i resursbasen. Det är därför av stor vikt att du gör en komplett registrering, samt att du registrerar dina uppgifter på engelska. För att ditt CV hela tiden ska vara så konkurrenskraftig som möjligt bör du uppdatera dina uppgifter på MyPages efterhand som du erhåller ytterligare erfarenheter. 
 
Genom att registrera dig på MyPages hamnar du i vår kandidatbank. Det innebär inte att du har blivit registrerad i MSB:s resursbas eller att du automatiskt kommer att kontaktas av handläggare på MSB. För att registreras i resursbasen, vilket är en förutsättning för att kunna delta i insats, måste du genomgå en urvalsprocess.  Du kan söka till resursbasen när vi annonserar efter en viss kompetens. Vi har även möjlighet att göra sökningar direkt i kandidatbanken och därefter initiera en urvalsprocess.

Söka till resursbasen

Om det uppstår behov av att stärka resursbasen med en viss typ av kompetens  lägger vi ut en annons på webben.  För dessa annonser finns det vid publiceringstillfället ingen faktiskt tjänst som ska tillsättas. Vi stärker upp på förhand, för behov som vi tror kommer att uppstå i insatsverksamheten.
 
 

Ansökan sker genom att du loggar in på ditt MyPages-konto, därefter klickar du på annonsen och anger att du önskar söka. Du kommer då att få möjlighet att skriva ett personligt meddelande till din ansökan. Ditt CV utgörs av de uppgifter som du redan har registrerat via MyPages.

Urval

När ansökningstiden har gått ut för en annons genomförs en urvalsprocess. De personer som vi anser möter kompetenskraven bjuds in till intervju, antingen i person eller via telefon. Nästa steg är att kontakta de personer som angivits som referenter.  De sökande som efter intervju/rekryteringsseminarium och referenstagning godkänns, registreras i resursbasen.

Kandidatbanken

Kandidater är de personer som registrerat sig på MyPages men som ännu inte är registrerade i resursbasen. Att endast registrera ett konto på MyPages innebär alltså inte en registrering i resursbasen. Du måste själv aktivt ansöka när vi annonsera på vår webbsida. Vid vissa tillfällen när det finns behov av att tillsätta en specifik tjänst, kan vi använda oss av sökningar i kandidatbanken för att initiera urvalsprocesser. Basen för sökningarna utgörs av den information som registrerats via webbportalen. Hittar vi en eller flera personer med den efterfrågade kompetensen genomförs intervju och referenstagning precis på samma sätt som vid annonsering. Blir kandidaten godkänd efter urvalsprocessen registreras personen i resursbasen.

Support MyPages

Stöter du på problem eller har synpunkter gällande MyPages är du varmt välkommen att kontakta vår supportfunktion genom att skicka ett meddelande till mypages@msb.se . Om du önskar att bli uppringd för vägledning per telefon, ange detta i meddelandet tillsammans med ett telefonnummer där vi kan nå dig.

Publicerad: 2009-09-29 kl. 17:18 | Senast granskad:2016-01-29 kl. 14:43
Kontakt: mypages@msb.se mypages@msb.se
MyPages

 
 
 
 
 
Jordglob