Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

CBRNE-dagarna 2017

Tipsa om artikeln
2017 års CBRNE-dagar ägde rum i Göteborg, på Ullevi konferens, den 8-9 november. Årets tema var CBRNE i totalförsvaret.

Dagarna inleddes av MSB:s tf Generaldirektör, Nils Svartz som gav MSB:s syn på CBRNE i totalförsvaret. Inledningen fortsatte sedan med Wilhelm Agrell som gav en föreläsning om Massförstörelsevapen i svensk försvarsplanering, från dåtid till nutid.

Ett scenario som ramade in dagarna presenterades av Överstelöjtnant Michel Magnesten, chef SkyddC. Under eftermiddagen dag 1 promenerade deltagarna till Gårda brandstation för en förevisning i Sveriges förmåga från det lilla till det stora. Under dag 2 arbetades det med workshops och vi fick ta del av information och erfarenheter från händelser med CBRNE.

Konferensdokumentation:

Program CBRNE-dagarna 2017

Aktörsgemensamma CBRNE-strategin_Ingrid P_Mirja L-T_CBRNE-dagarna

B i dricksvatten_Olof Bergstedt_VAKA

Indikering och provtagning_Anders Östin_FOI

Massförstörelsevapen i svensk försvarsplanering, från dåtid till nutid_Wilhelm Agrell

Oexploderad ammunition_Robert Engström_SWEDEC

Sjukvård C_Nina W_CBRNE-dagarna 2017

Sjukvård RN_Siegfried de Joussineau

Publicerad: 2018-04-20 kl. 15:16 | Senast granskad:2018-04-29 kl. 09:21
Kontakt:
Mirja Lenz Torbjörnsson Mirja.LenzTorbjornsson@msb.se
Nyheter CBRNE

Nationell konferens för oljeskadeskydd 2018 – dokumentation tillgänglig

2019-01-08 kl. 22:01
Årets konferens genomfördes den 21-22 november i Stockholm.

Nytt oljeskyddsförråd i Skåne

2018-11-26 kl. 14:13
Idag har MSB en överenskommelse med Kustbevakningen kring lagerhållning och underhåll av oljeskyddsmateriel. Platserna där MSB har materiel i Kustbevakningens miljöskyddsförråd är Göteborg, Stockholm (Djurö), Gotland (Slite), Oskarshamn samt Härnösand.

Aktörsgemensamt CBRNE-möte 5 september

2018-09-28 kl. 11:09
Den 5 september genomfördes ett Aktörsgemensamt CBRNE-möte i Stockholm med ca ett 100-tal deltagare från såväl nationella, regional som lokala aktörer och näringsliv. - Mötet riktar sig till dem som arbetar med frågor inom området CBRNE (farliga ämnen) på alla nivåer och inom samtliga samhällssektorer och de brukar vara välbesökta. Vi som jobbar med samordning av CBRNE-frågor är väldigt glada över att det är så stort engagemang i frågorna, säger Mirja Lenz Torbjörnsson på MSB.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14