Msb.se - Samordning CBRNE
Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Samordning CBRNE

Tipsa om artikeln
MSB stödjer Sveriges aktörer från lokal till nationell nivå, bland annat med hjälp av aktörsgemensamt framtagna inriktningar/strategier för att öka förmågan att hantera olyckor och kriser med CBRNE/farliga ämnen.
Fakta

CBRNE är den engelska förkortningen för kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen.

 

Genom att öka förmågan att agera samordnat vid händelser och underlätta att samhällets resurser används på ett effektivt sätt så kan konsekvenserna av en händelse minskas. MSB har ett särskilt ansvar att stödja där ingen annan har ansvar och bistå vid händelser som kräver större insatser.

Aktörsgemensam CBRNE-strategi

Den aktörsgemensamma CBRNE-strategin riktar sig till alla svenska aktörer som är verksamma inom, eller som är berörda av, området CBRNE och anger en gemensam kurs för vårt arbete.

Aktörsgemensamma CBRNE-möten

Det senaste aktörsgemensamma CBRNE-möte ägde rum den 24-25 januari 2018. Presentationerna från mötet finns här. Nästa aktörsgemensamma CBRNE-möte äger rum 5 september 2018.

CBRNE-dagarna

CBRNE-dagarna är mötesplatsen för dig som arbetar med frågor inom kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen.

Applikation för CBRNE

Den 1 september 2015 lanserade MSB version 2.0 av applikationen för CBRNE som är ett stödsystem för insamling av information inom området CBRNE/farliga ämnen.

Radiologiska och nukleära händelser

MSB samordnar beredskapsplanläggningen vid kärntekniska olyckor och utövar tillsyn över den regionala beredskapsplaneringen.

Sveriges strategi för oljeskadeskydd

Nationell samverkansgrupp för oljeskadeskydd (NSO) har gemensamt tagit fram en strategi för området oljeskadeskydd. Strategin riktar sig till alla berörda aktörer, oavsett om det är en kommun, ett privat företag, en frivilligorganisation eller en myndighet som har en roll eller ansvar före, under eller efter en händelse med utsläpp av olja till sjöss och på strand.

Publicerad: 2009-09-14 kl. 17:52 | Senast granskad:2018-04-29 kl. 09:02
Kontakt:
Ingrid Persson Ingrid.Persson@msb.se
Mirja Lenz Torbjörnsson Mirja.LenzTorbjornsson@msb.se
Nyheter CBRNE

Uppdaterat program för CBRNE-möte 5 september

2018-07-17 kl. 10:40
Nu är programmet uppdaterat för det aktörsgemensamma CBRNE-mötet som hålls i Stockholm den 5 september.

Anmälan öppen till höstens aktörsgemensamma CBRNE-aktiviteter

2018-05-03 kl. 13:44
Anmälan till de aktörsgemensamma CBRNE-aktiviteterna är nu öppen. Det är hög tid att boka in i kalendern att anmäla sig och så att du har en plats både på CBRNE-mötet i september och CBRNE-dagarna i Umeå i oktober.

Observatörsprogrammet under oljeskyddsövningen Balex Delta 18

2018-05-02 kl. 09:30
Den 27-30 augusti går den årliga oljeskyddsövningen HELCOM Balex Delta 18 av stapeln, denna gång i Karlskrona under ledning av Kustbevakningen. MSB ansvarar för observatörsprogrammet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14