Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Samordning CBRNE

Tipsa om artikeln
MSB stödjer Sveriges aktörer från lokal till nationell nivå, bland annat med hjälp av aktörsgemensamt framtagna inriktningar/strategier för att öka förmågan att hantera olyckor och kriser med CBRNE/farliga ämnen.
Fakta

CBRNE är den engelska förkortningen för kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen.

 

Genom att öka förmågan att agera samordnat vid händelser och underlätta att samhällets resurser används på ett effektivt sätt så kan konsekvenserna av en händelse minskas. MSB har ett särskilt ansvar att stödja där ingen annan har ansvar och bistå vid händelser som kräver större insatser.

Aktörsgemensam CBRNE-strategi

Den aktörsgemensamma CBRNE-strategin riktar sig till alla svenska aktörer som är verksamma inom, eller som är berörda av, området CBRNE och anger en gemensam kurs för vårt arbete.

Aktörsgemensamma CBRNE-möten

Det senaste aktörsgemensamma CBRNE-möte ägde rum den 23 augusti 2017. Presentationerna från mötet finns här. Nästa aktörsgemensamma CBRNE-möte äger rum 24-25 januari 2018.

CBRNE-dagarna

CBRNE-dagarna är mötesplatsen för dig som arbetar med frågor inom kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen.

Applikation för CBRNE

Den 1 september 2015 lanserade MSB version 2.0 av applikationen för CBRNE som är ett stödsystem för insamling av information inom området CBRNE/farliga ämnen.

Radiologiska och nukleära händelser

MSB samordnar beredskapsplanläggningen vid kärntekniska olyckor och utövar tillsyn över den regionala beredskapsplaneringen.

Sveriges strategi för oljeskadeskydd

Nationell samverkansgrupp för oljeskadeskydd (NSO) har gemensamt tagit fram en strategi för området oljeskadeskydd. Strategin riktar sig till alla berörda aktörer, oavsett om det är en kommun, ett privat företag, en frivilligorganisation eller en myndighet som har en roll eller ansvar före, under eller efter en händelse med utsläpp av olja till sjöss och på strand.

Läs mer

Inriktning för skadebegränsning av händelser med farliga ämnen inför 2015 (pdf, nytt fönster)

Publicerad: 2009-09-14 kl. 17:52 | Senast granskad:2017-10-06 kl. 14:09
Kontakt:
Hans Ekåsen Hans.Ekasen@msb.se
Ingrid Persson Ingrid.Persson@msb.se
Mirja Lenz Torbjörnsson Mirja.LenzTorbjornsson@msb.se
Nyheter CBRNE

Aktörsgemensamt CBRNE-möte i januari

2017-12-21 kl. 10:17
Kom ihåg att anmäla dig till aktörsgemensamt CBRNE-möte i Stockholm 24–25 januari. Mötet riktar sig till alla som arbetar med frågor inom området CBRNE (farliga ämnen), från lokal till central nivå, och där alla har ett gemensamt ansvar för innehållet. Sista anmälningsdag är 10 januari.

Välkommen till 2017 års nationella konferens för oljeskadeskydd

2017-10-10 kl. 12:11
NSO (Nationell samverkansgrupp för oljeskadeskydd) samlar aktörerna till årlig konferens för svensk oljeskadeskydd.

Aktörsgemensamt CBRNE-möte 23 augusti

2017-08-29 kl. 13:25
Årets sista aktörsgemensamma CBRNE-möte ägde rum 23 augusti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14