Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Räddning e-fordon

Denna kunskapsöversikt sammanfattar rekommendationer och ”att tänka på” vid trafikskadehändelse med e-fordon. Innehållet vänder sig till alla som kommer i kontakt med e-fordon under och efter en trafikskadehändelse. Materialet är tillgängligt för alla.

Bild från e-fordon.blogspot.se

 

Räddning e-fordon

Materialet i Räddning e-fordon är ett resultat av FFI, Vinnova-projektet Räddningskedjan.

FFI-projektet Räddningskedjan är ett trippelhelixprojekt (samarbete mellan industri, akademi och myndighet) som nu nått sitt mål att leverera en fördjupad förståelse för potentiella haverikonsekvenser hos e-fordon i trafikskadehändelse. Tillsammans har industri, akademi och myndighet förenats till att kartlägga omtalade risker och tekniska säkerhetssystem relaterade till e-fordon samt provocerande provning har genomförts på e-fordonsbatterisystem och dess battericeller.

Mer om Räddning e-fordon

 


Ord- och begreppsförklaringar

När det gäller e-fordon finns en del ord och begrepp som kan behöva förklaras lite närmare. Här nedan finns en liten sammanställning över dessa.

Frågor och svar om räddningsarbete och e-fordon

MSB har fått många frågor kring risker i samband med en fordonskrasch med ett e-fordon. De vanligaste frågorna som har kommit in till MSB har vi besvarat i projektet och här finns en sammanställning av frågorna och svaren.

Kunskapsöversikt

Vad ska räddningspersonal tänka på när man kommer till en trafikskadehändelse med e-fordon? Kunskapsöversikten ska ge en överblick över risker och möjlig hantering för personal på skadeplats och efterhantering av fordon.

Risker med brand i batterier

MSB arbetar med att ta fram en vägledning hur räddningstjänsten ska agera vid litiumbränder, då många räddningstjänster har frågor.