Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Insatsplanering vid brand och räddning

Tipsa om artikeln
I dokumentet ”Insatsplanering – Åttastegsmodellen”, presenteras en process som är tänkt att fungera som ett metodstöd för den som ska förbereda och genomföra insatsplanering.

Insatsplanering är i det här sammanhanget ett ständigt pågående arbete, där insatsplanen på papper inte är det egentliga slutmålet, utan en del av arbetet. Det är själva processen med att insatsplanera som leder till lärande och mental förberedelse. Planeringen lyfter organisationen ur vardagen genom att sätta fokus på risker och målsättningar och ger organisationen förutsättningar att fokusera och tänka framåt.

Modellen är utformad för att användas för händelser som kräver en snabb och koordinerad insats i samverkan mellan flera organisationer. I ett gemensamt planeringsarbete preciseras insatsens mål och de olika organisationernas ansvar, vilket leder till att roller blir tydligare och att målkonflikter kan undvikas. Planeringsarbetets resultat kan sedan tjäna som underlag för exempelvis insatskort, utbildning och övning.

Insatsplanering - Åttastegsmodellen
I det här dokumentet beskriver vi en processmodell som ska fungera som ett metodstöd för dig som förbereder och genomför insatsplanering ...
Publikationsnummer:
MSB931
 
 
Publicerad: 2015-11-09 kl. 15:24 | Senast granskad:2015-11-20 kl. 09:11
Kontakt:
Ove Brunnström Ove.Brunnstrom@msb.se