Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utbildningsanordnare och ADR-lärare

Tipsa om artikeln
Från 1 mars 2019 kommer examination av ADR-förare inte längre att utföras hos utbildningsanordnare. I samband med förändringen kommer en webbapplikation att lanseras i syfte att förenkla administrationen av ADR-utbildningarna.

Det nya examinationssystemet regleras genom en ändring av del 20 i ADR-S. Utbildningsanordnare av ADR-utbildning som idag är godkända att bedriva ADR-utbildning kommer fortsätta vara det även efter 1 mars. Däremot kommer inte examinationen att utföras hos anordnarna.

Webbapplikation förenklar administration

I samband med det nya examinationssystemet har MSB tagit fram en webbapplikation för administration av ADR-utbildning. Alla utbildningsanordnare och lärare kommer att få en inloggning där alla ADR-utbildningar ska anmälas till MSB. Läs mer här om att anmäla utbildningstillfälle. I samma applikation ska den ansvarige läraren, efter varje utbildning, registrera de elever som genomfört den. Trafikverkets förarprovskontor kommer att kontrollera att eleven som kommer till förarprovskontoret för att skriva ett ADR-prov har genomfört relevant utbildning. Utbildningen är giltig för att skriva prov i fyra månader.

Publicerad: 2018-03-01 kl. 10:42 | Senast granskad:2018-12-18 kl. 12:40
Kontakt: Jan Nilsson jan.nilsson@msb.se
Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
 
 
 
Frågor och svar om ADRUTB