Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utbildningsanordnare och ADR-lärare

Tipsa om artikeln
Från 1 mars 2019 genomförs examination av ADR-förare inte längre hos utbildningsanordnare. I samband med förändringen togs en webbapplikation fram i syfte att förenkla administrationen av ADR-utbildningarna.

Webbapplikation förenklar administration

I samband med det nya examinationssystemet har MSB tagit fram en webbapplikation för administration av ADR-utbildning. Alla utbildningsanordnare och lärare loggar in i systemet ADRUTB där alla ADR-utbildningar  anmäls till MSB. Läs mer här om att anmäla utbildningstillfälle. I samma applikation ska den ansvarige läraren, efter varje utbildning, registrera de elever som genomfört den. Trafikverkets förarprovskontor kommer att kontrollera att eleven som kommer till förarprovskontoret för att skriva ett ADR-prov har genomfört relevant utbildning. Utbildningen är giltig för att skriva prov i fyra månader.

Publicerad: 2018-03-01 kl. 10:42 | Senast granskad:2019-03-04 kl. 13:34
Kontakt: Jan Nilsson jan.nilsson@msb.se
Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
Ej i lager
 
 
 
Frågor och svar om ADRUTB