Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Examination av ADR-förare

Från 1 mars 2019 genomförs examinationen för ADR-förare i Trafikverkets system för kunskapsprov. Syftet med det är att stärka kunskapen hos förare som transporterar farligt gods och skapa förutsättningar för en säker examination.

Utbildningsanordnare och ADR-lärare

Från 1 mars 2019 genomförs examination av ADR-förare inte längre hos utbildningsanordnare. I samband med förändringen togs en webbapplikation fram i syfte att förenkla administrationen av ADR-utbildningarna.

Bokning av ADR-prov

ADR-prov genomförs hos Trafikverket sedan 1 mars 2019 och bokas genom deras bokningsportal.

Provtillfället

Från 1 mars 2019 sker ADR-proven hos något av Trafikverkets förarprovskontor. Här kan du läsa mer om hur det fungerar inför, under och efter provtillfället.

Om ADR-provet

Det finns fyra ADR-provtyper; ett prov som ger grundbehörighet att transportera farligt gods samt tre provtyper som ger behörighet att transportera farligt gods av vissa ämnen och/eller i tank.

Frågor och svar om examinationen av ADR-förare

Vi har fått många frågor om den nya examinationen av ADR-förare på Trafikverkets förarprovskontor. Här har vi svarat på de vanligaste.
Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
Ej i lager
 
 
 
Frågor och svar om ADRUTB