Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Anmälan och avanmälan om säkerhetsrådgivare

Tipsa om artikeln
De verksamheter som omfattas av kravet på att ha en säkerhetsrådgivare ska meddela till MSB vem eller vilka säkerhetsrådgivare som de har utsett.

Meddelande om säkerhetsrådgivare sker direkt i MSB:s Säkerhetsrådgivarregister. Anmälan eller avanmälan kan göras utan inloggning via, Meddelande om säkerhetsrådgivare.

Uppgiften att vara säkerhetsrådgivare kan utföras av företagsledaren, någon anställd eller t.ex. en fristående konsult. Ett företag som bedriver transport av farligt gods behöver inte nödvändigtvis anställa en egen säkerhetsrådgivare utan kan anlita en extern person för uppdraget. Kravet på säkerhetsrådgivare kan inte avtalas bort. Det är dock en fråga som avgörs beroende på vem som gör vad och i vilken grad verksamheten är involverad i transporten.

På grund av konkurrensskäl kan MSB inte rekommendera någon enskild säkerhetsrådgivare. Vi kan dock hjälpa den som söker en säkerhetsrådgivare genom att skicka utdrag ur registret över säkerhetsrådgivare bosatta inom ett visst område.

Kontakta oss gärna med synpunkter och frågor; sakerhetsradgivarregistret@msb.se

I registret går det att söka på verksamheter som har utsett säkerhetsrådgivare inom en ort, kommun eller län: Sök verksamheter som utsett säkerhetsrådgivare

 

Publicerad: 2009-10-29 kl. 13:37 | Senast granskad:2017-06-20 kl. 16:40
Kontakt:
Johan Broqvist Johan.Broqvist@msb.se
Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
Ej i lager
 
 
 
Frågor och svar om ADRUTB