Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya ADR-S och RID-S på remiss

Tipsa om artikeln
Välkommen att lämna synpunkter på förslag till ändrade föreskrifter om farligt gods på väg och i terräng (ADR-S) och på järnväg (RID-S). Reglerna beräknas träda i kraft den 1 januari 2019, och vi vill ha dina synpunkter senast den 30 september 2018.

Bilagorna A och B i ADR-S innehåller en direkt översättning av ADR (FN:s officiella utgåva) vilken gäller för internationell transport av farligt gods på väg, medan bilaga 1 i RID-S innehåller en direkt översättning av RID (OTIF:s officiella utgåva) som gäller för internationell transport av farligt gods på järnväg. Bilagorna utgörs av internationellt överenskomna bestämmelser, vilka Sverige enligt direktiv 2008/68/EG måste tillämpa även för sina nationella transporter. Endast språkliga synpunkter på ändringarna i dessa bilagor kan därför beaktas (se mer om detta i konsekvensutredningen).

Bilaga S innehåller särbestämmelser för transporter inom Sverige. Dessa särbestämmelser ändrar eller kompletterar bilagorna A och B i ADR-S respektive bilaga 1 i RID-S. MSB önskar synpunkter på innehållet i de ändringar som föreslås i bilaga S.

Texterna i förslagen till föreskrifter kan komma att ändras något efter remissgenomförande, eftersom FN och OTIF kan komma att publicera kompletterande texter och ändringar.

 

Följebrev med sändlista

Konsekvensutredning ADR-S och RID-S 2019

Reviderad konsekvensutredning till del 20, ändringar i reglerna om utbildning av förare som transporterar farligt gods på väg

ADR-S

ADR-S 2019 Förslag till föreskrifter

Förslaget med markerade ändringar

RID-S

RID-S 2019 Förslag till föreskrifter

Förslaget med markerade ändringar

Svara på remissen

Vi vill ha dina synpunkter på de föreslagna föreskrifterna och konsekvensutredningen senast den 30 september 2018.

Ange diarienummer i ditt svar, 2018-00774 (ADR-S), 2018-00775 (RID-S).

Skicka ditt svar per e-post eller vanlig post.

E-post: registrator@msb.se

Postadress:
MSB
651 81 Karlstad

Kontaktpersoner

Josefine Gullö
Telefon: 010-240 52 24
E-post: josefine.gullo@msb.se

Katarina Ström
Telefon: 010 240 53 41
E-post: katarina.strom@msb.se

Camilla Oscarsson
Telefon: 010 240 54 30
E-post: camilla.oscarsson@msb.s    

Publicerad: 2018-07-12 kl. 10:31
Kontakt:
Josefine Gullö Josefine.Gullo@msb.se

 

Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
Ej i lager