Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Lag, förordning och föreskrifter

Tipsa om artikeln
Lagen (2006:263) respektive förordningen (2006:311) om transport av farligt gods ger grunden och de yttre ramarna för transport av farligt gods i Sverige.
Lagen och förordningen om transport av farligt gods är gemensam och gäller för samtliga transportslag. MSB ansvarar för föreskrifterna om transport av farligt gods på väg och järnväg, medan Transportstyrelsen ansvarar för motsvarande föreskrifter avseende sjö- och lufttransporter. Undantaget är MSB:s föreskrifter om säkerhetsrådgivare som gäller för samtliga transportslag.
 

Läs om lag och förordning

Läs om MSB:s föreskrifter

MSB:s föreskrifter och konsekvensutredningar inom området transport av farligt gods i pdf-format

Begrepp och förkortningar


Här finns begrepp och förkortningar förklarade

Internationella överenskommelser

MSB:s lagstiftningsarbete baseras på och utgår dels från internationella överenskommelser som FN och den mellanstatliga organisationen för internationell järnvägstrafik (OTIF) har meddelat.

Läs om internationellt regelarbete

 

Publicerad: 2015-05-28 kl. 11:46 | Senast granskad:2015-09-16 kl. 08:16
Kontakt:
Ann-Sofie Eriksson Ann-Sofie.Eriksson@msb.se

 

Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
Ej i lager