Msb.se - Joint-möten
Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Joint-möten

Tipsa om artikeln
Här finns sammanfattning över förslag och rapporter från Joint-möten.
Joint-mötet är ett harmoniseringsmöte som hålls två gånger per år gällande gemensamma regler för transport av farligt gods, på järnväg, väg och inre vattenvägar (RID/ADR/ADN).

De beslut som fattas vid detta möte är vägledande för de formella beslut som därefter fattas vid RID-Fachausschuß (Committee of Experts for the Carriage of Dangerous Goods on Rail) och WP.15 (Working Party on the Transport of Dangerous Goods on Road).

Dessa möten är beslutande organ för reglerna för transport av farligt gods på järnväg (RID) respektive väg (ADR). När det gäller ADN har Sverige inte implementerat dessa bestämmelser utan tillämpar istället sjöreglerna (IMDG-koden) på inre vattenvägar.

Nästa möte

Nästa möte kommer att hållas i Genève den 17-21 september 2018. MSB har sammanställt de förslag som kommer att diskuteras och vi välkomnar synpunkter på förslagen.

Sammanställning av dokument till Joint-mötet RID/ADR/ADN

Rapporter från tidigare möten

Rapporter från harmoniseringsmöten (Joint) gällande regler för transport av farligt gods på järnväg, väg och inre vattenvägar (RID/ADR/ADN).


 
 
 
 
 


Rapport Joint-mötet mars 2014

Rapport Joint-mötet september 2013

Rapport Joint-mötet mars 2013

Publicerad: 2013-02-18 kl. 10:43 | Senast granskad:2018-08-14 kl. 08:08
Kontakt:
Brita Skärdin Brita.Skardin@msb.se
Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal