Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Länder anslutna till ADR och RID

Tipsa om artikeln
Föreskrifterna ADR-S och RID-S är i allt väsentligt baserade på bestämmelserna i de internationella överenskommelserna ADR och RID. ADR och RID ska tillämpas vid internationell transport mellan länder som är anslutna till respektive överenskommelse.
För att en transport ska betraktas som internationell måste den vara gränsöverskridande, det vill säga beröra territoriet i minst två länder.

Länder som dessutom är medlemmar av EU ska även tillämpa ADR och RID för transporter inom och mellan EU-medlemsländerna.

Anslutna länder

 

 
På webbplatsen för United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) finns också information om behöriga myndigheter, lokala trafikföreskrifter, etc.

 

RID-länder 

RID-länder, kartbild (pdf, nytt fönster)

 
Mer information om behöriga myndigheter, nationella avvikelser, etc. finns på webbplatsen för Intergovernmental Organisation for International Carriage by Rail (OTIF).
 
Publicerad: 2010-02-09 kl. 12:28 | Senast granskad:2017-01-30 kl. 09:51
Kontakt:
No such user
Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
Ej i lager
 
 
 
Frågor och svar om ADRUTB