Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Frågor och svar om applikationen ADRUTB

Tipsa om artikeln

Varför har MSB tagit fram ADRUTB?

ADRUTB är en applikation som tagits fram för att ADR-lärare ska kunna anmäla sina ADR-utbildningar och registrera de elever som utbildats. Applikationen är även en förutsättning för att det nya examinationssystemet ska fungera i anslutning till Trafikverket och Transportstyrelsen.

Ska 1.3-utbildningar anmälas i ADRUTB?

Nej, det gäller enbart ADR-utbildning som avser att leda till ett ADR-intyg enligt delavsnitt 8.2.2.8 i ADR-S.

Måste de som går ADR kurser i slutet av februari 2019 göra proven på Trafikverket?

Man kan som elev/förare redan i januari eller februari 2019 gå en utbildning anmäld i ADRUTB, som läraren registrerat personen  för. Eftersom den registrerade utbildningen är "giltig" i 4 månader (nyligen ändrat från 2 månader) innebär det att provet för kursen kan skrivas på Trafikverket från 1 mars t.o.m. april eller maj. Men pappersproven kommer att finnas kvar t.o.m. februari 2019 och de utbildningsanordnare som har ett godkännande att examinera elever/förare har det t.o.m. februari. Så om en person går en ADR-utbildning i slutet av februari så måste den vara avslutad och provet genomfört hos utbildaren (på pappersprov) innan februari månads utgång. I annat fall, om utbildningen sträcker sig in i mars månad måste personen skriva provet på ett av Trafikverkets förarprovskontor. 


Publicerad: 2018-10-29 kl. 15:27 | Senast granskad:2018-12-06 kl. 08:52
Kontakt:
Jan Nilsson Jan.Nilsson@msb.se
Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
 
 
Nyheter - Farligt gods
ADR-examination
Frågor och svar om ADRUTB