Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dispenser, godkännande och tillstånd

Tipsa om artikeln
Bestämmelserna i ADR-S och RID-S förutsätter i vissa situationer särskilt godkännande eller tillstånd från behörig myndighet innan en transport får utföras.

MSB är den myndighet som handlägger ärenden om godkännande och tillstånd enligt bestämmelserna i ADR-S och RID-S i Sverige.

Klicka här för att läsa mer om godkännande eller tillstånd

MSB kan även i speciella undantagsfall medge individuella dispenser från gällande bestämmelser i ADR-S och RID-S, under förutsättning att säkerheten inte äventyras. Transporterna ska vara tydligt definierade och tidsbegränsade samt utföras i Sverige. Handläggningstiden för ett dispensärende är cirka sex veckor.

Klicka här för att läsa mer om dispenser

Publicerad: 2015-06-02 kl. 12:15 | Senast granskad:2017-01-30 kl. 09:46
Kontakt:
Ann-Sofie Eriksson Ann-Sofie.Eriksson@msb.se
Transport av farligt gods : väg och järnväg 2019/2020
Antal
Ej i lager
 
 
 
Frågor och svar om ADRUTB