Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Verktyget Sefari

Tipsa om artikeln
Sefari är ett verktyg för dig som är handläggare på länsstyrelsen eller annan myndighet och arbetar med Sevesoverksamheter, farlig verksamhet eller riskanläggningar.

Sefari sammanställer uppgifter om verksamheter som omfattas av Sevesolagstiftningen, Lagen om skydd mot olyckor (farlig verksamhet) samt förordningen om utvinningsavfall (riskanläggningar).

Användningsområden

Sefari kan bland annat användas vid planering och genomförande av tillsyn eller för att ta ut särskilda rapporter. Informationen i systemet hålls aktuell och uppdateras av länsstyrelserna och MSB.

MSB använder Sefari i sin tillsynsvägledning samt för att årligen sammanställa en nationell lägesbild avseende respektive lagstiftningsområde. MSB använder även Sefari för att rapportera till EU-kommissionen hur väl Sverige efterlever bestämmelserna i Sevesodirektivet.

Behörighet och inloggning

För att du ska kunna använda Sefari krävs att du har ett konto på www.msb.se/minsida samt en behörighet till Sefari. Har du redan ett konto på "Min sida" kan du använda det.  

När du har skapat ett konto ska du ansöka om behörighet för att använda Sefari. Behörighet ges i första hand till berörda tillsynsmyndigheter. För externa användare finns tre olika behörigheter:

  1. Läsbehörighet – allmän behörighet att läsa information
  2. Arbetsmiljöverket – för handläggare på arbetsmiljöverket som arbetar med kemikalieintensiva verksamheter
  3. Handläggare länsstyrelse – för handläggare på länsstyrelse som arbetar med farlig verksamhet, Sevesoverksamhet eller riskanläggningar med behörighet att läsa, lägga till och ändra information

Fundera över vilken behörighet du behöver. Fyll sedan i ansökningsformuläret och skicka in det till MSB. När din behörighetsansökan har behandlats kommer du att kunna nå Sefari genom att logga in på www.msb.se/minsida.

 Ansökan om behörighet till Sefari (pdf, nytt fönster)

Handledning

Handledning Sefari (pdf, nytt fönster)

Webbguide till Sefari

Frågor om Sefari

Narges Teimor

010-240 5402

Förkortningen Sefari

Namnet Sefari är en sammansättning av de två första bokstäverna i orden Seveso, Farlig verksamhet och Riskanläggning.

Publicerad: 2009-11-30 kl. 15:22 | Senast granskad:2016-11-21 kl. 10:36
Kontakt:
Narges Teimore Narges.Teimore@msb.se