Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tillsynsprocessen enligt LBE

Tipsa om artikeln
Tillsynsprocesen enligt LBE kan liknas vid andra tillsynprocesser enligt exempelvis LSO eller Miljöbalken. Det är en systematisk och återkommande process bestående av fyra olika steg: planering, genomförande, följa upp/utvärdera och förbättra.

Målgruppen för detta innehåll är primärt kommunen som är tillsynsmyndighet enligt LBE, men vissa delar kan även vara intressanta för verksamhetsutövaren att ta del av. Huvuddelen av dessa sidor behandlar det som i tillsynsprocessen tillhör genomförandefasen och är här anpassad till LBE.

Planeringsfasen

Genomförandefasen

Följa upp/ utvärdera och förbättra

Mer information kring processen i allmänhet finns bland annat i MSB:s publikation Kommunal tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor.

Kommunal tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor
Publikationen vänder sig till dig som arbetar med tillsyn i kommunen, till dig som ska bli tillsynsförrättare och till dig som vill lära ...
Pris:
250,00 kr
Publikationsnummer:
MSB474
Antal
 
 
Publicerad: 2014-06-03 kl. 13:52
Kontakt:
Tiina Germgård Tiina.Germgard@msb.se