Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Klimatanpassning. Skog.

Klimatanpassning i Sverige

Tipsa om artikeln
Rapporten Klimatanpassning i Sverige – en översikt är utarbetad av en arbetsgrupp inom ramen för Nationell plattform för arbete med naturolyckor.
Arbetsgruppen har med utgångspunkt i Klimat- och sårbarhetsutredningen kartlagt pågående aktiviteter inom klimatanpassningsområdet i Sverige.
 
Rapporten baseras på en inventering och redovisning av propositioner/riksdagsbeslut, regeringsuppdrag och andra aktiviteter med koppling till klimatanpassning. Intervjuer har genomförts med representanter för myndigheter på central och regional nivå som i Klimat- och sårbarhetsutredningen föreslogs få uppdrag med avseende på klimatförändringar och klimatanpassning.
 
Resultat från inventeringen redovisas för centrala myndigheter, länsstyrelser och kommuner. För centrala myndigheter redovisas totalt 74 aktiviteter, de flesta inom sektorerna bebyggelse och samhällsplanering, tekniska försörjningssystem samt areella näringar.
 
I Klimat- och sårbarhets-utredningens slutbetänkande lämnades totalt 59 olika förslag på anpassningsåtgärder inom olika områden. Av de totalt 28 uppdrag som givits, eller till viss del givits, har 20 lämnats till myndigheter som finns representerade i den Nationella plattformen.
Publicerad: 2011-01-19 kl. 15:05 | Senast granskad:2016-01-15 kl. 15:19
Kontakt:
Janet Edwards Janet.Edwards@msb.se