Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Karterade kommuner

Tipsa om artikeln
Karteringsarbetet av markens stabilitet i finkorniga jordar inom bebyggda områden har pågått sedan 1986. Karteringar i morän och grova jordar startade 2004.
Morän & grova jordar

Finkorniga jordar

Kartering av markens stabilitet i finkorniga jordar inom bebyggda områden.

Karteringsarbetet har pågått sedan 1986. Kartering har i första hand prioriterats i de kommuner där förutsättningarna för skred är som störst; Västra Götalands län, Värmlands län, Västernorrlands län och Västerbottens län. Översiktlig stabilitetskartering utförs dock ständigt i hela landet.
 
Eftersom kunskapen kring geoteknik har ökat med åren och karteringsmetoden förfinats har vi låtit kartera om många av kommunerna i dessa län. På intilliggande karta redovisas vilken karteringsklass respektive kommun har.

Morän och grova jordar

Karteringar av markens stabilitet i morän och grova jordar inom bebyggda områden. Denna typ av kartering startade 2004 och finns utförda i ett 20-tal kommuner.
Publicerad: 2009-10-20 kl. 12:42 | Senast granskad:2017-06-13 kl. 11:05
Kontakt: Enheten för brand- och olycksförebyggande arbete
Ansvarig för informationen
För informationen om skred och ras svarar tre myndigheter:
 
Statens geotekniska institut 
 
Sveriges geologiska undersökning 
 
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap