Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Eldningsförbud

Tipsa om artikeln
Under våren och sommaren kan det vara förbjudet att göra upp eld i naturen eller på egen tomt på grund av stor brandrisk. Vid eldningsförbud är normalt all öppen eld förbjuden.
Kontakt

Leif Sandahl

010-240 53 12

Anders Lundberg

010-240 52 59

 

Det är kommunen eller länsstyrelsen som beslutar om att utfärda föreskrifter om eldningsförbud. Vilka aktiviteter som omfattas av eldningsförbud kan vara olika beroende på hur brandrisken ser ut i området där eldningsförbudet gäller.

Var hittar jag information om eldningsförbud?

Du hittar information om eldningsförbud på din kommuns, länsstyrelses eller räddningstjänsts webbplats. Information om aktuell brandrisk och eventuella eldningsförbud brukar också ges i lokalradions sändningar samt i lokalpressen. Många turistbyråer och campingplatser brukar också informera om aktuella eldningsförbud.

Mer information om eldningsförbud finns på dinsäkerhet.se

Publicerad: 2010-03-12 kl. 10:03 | Senast granskad:2019-03-07 kl. 13:08
Kontakt: Enheten för brand- och olycksförebyggande arbete