Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Steg 3: Riskhanteringsplaner

Tipsa om artikeln
I det tredje steget i genomförandet av översvämningsdirektivet ska riskhanteringsplaner fastställas för de områden som har betydande översvämningsrisk.

Lämpliga mål för riskhanteringen ska fastställas för berörda områden. Planerna ska innehålla åtgärder för att uppnå målen och beakta relevanta aspekter. De får även innehålla främjande av hållbara metoder för markanvändning med mera. Vid behov ska samordning ske med Finland och Norge. (SFS 2009:956. § 12 och MSBFS 2013:1)

Ansvariga myndigheter är länsstyrelser där områden med betydande översvämningsrisk finns. MSB har föreskriftsrätt och rapporterar till EU.

Vägledning för riskhanteringsplaner

Uppföljning av riskhanteringsplaner 2017  

Uppföljning av riskhanteringsplaner 2018

Riskhanteringsplaner för områden med betydande översvämningsrisk

Skip Navigation Links.

 
Publicerad: 2011-06-21 kl. 13:21 | Senast granskad:2018-08-24 kl. 15:31
Kontakt: Enheten för brand- och olycksförebyggande arbete