Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Effekter av ett förändrat klimat

Tipsa om artikeln
Effekten av klimatförändringen kommer att påverka samhällets alla aktörer. Därför är det viktigt att redan nu kartlägga vilka effekter som kommer att påverka den egna verksamheten och planera för hur dessa effekter kan minimeras.

Klimatscenarier är beskrivningar av hur klimatet kan utvecklas i framtiden och fungerar som ett hjälpmedel för planering och beslut om anpassning till klimatförändringarna. På SMHI:s webbplats presenteras klimatscenarier för respektive län eller distrikt.

SMHI Klimatscenarier

Klimatförändringen kommer att leda till högre temperaturer, förändrade regnmönster och mer frekventa och intensiva extrema händelser såsom värmeböljor, torka och skyfall. Naturolyckor inträffar årligen i Sverige, men problemet med exempelvis översvämningar, ras, skred, erosion, stormar och skogsbränder kommer att bli ännu större i framtiden.

I menyn hittar du mer information om vilka effekter ett förändrat klimat kommer att ge i Sverige 

Klimatförändringarnas konsekvenser för samhällsskydd och beredskap
Kommande årtiondens klimatförändringar kommer sannolikt att medföra utmaningar för de delar av samhället som hanterar olyckor och kriser....
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB349
Antal
Ej i lager
 
Publicerad: 2009-11-09 kl. 15:30 | Senast granskad:2015-05-11 kl. 13:14
Kontakt: Enheten för brand- och olycksförebyggande arbete

 
Värmens påverkan på samhället
Antal