Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Naturolyckor

MSB arbetar med att förebygga och mildra effekterna av naturhändelser, främst jordskred, ras i jord och berg, skogsbrand, storm och översvämning samt att anpassa samhället till ett förändrat klimat.
Översvämmat hus

Översvämning

MSB förser landets kommuner och länsstyrelser med kartor över områden som riskerar att översvämmas på grund av höga flöden i sjöar och vattendrag. De kommuner som har identifierat riskområden för översvämning kan söka statsbidrag för förebyggande åtgärder hos MSB.

Skred, ras och erosion

MSB förser landets kommuner och länsstyrelser med kartor över bebyggda områden där det finns risk för ras, skred och slamströmmar. Kommuner kan söka statsbidrag hos MSB för att finansiera förebyggande åtgärder.
Skog

Skogsbrand & vegetationsbrand

Det är olika runt om i Sverige hur stor risken är för brand i skog och vegetation. Det beror på att vissa delar av landet drabbas mer av torka. En brand beter sig också på olika sätt beroende på hur vegetationen ser ut.

MSB:s arbete med naturolyckor
Antal