Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Naturolyckor

MSB arbetar med att förebygga och mildra effekterna av naturhändelser, främst jordskred, ras i jord och berg, skogsbrand, storm och översvämning samt att anpassa samhället till ett förändrat klimat.
Översvämmat hus

Översvämning

Med översvämning menas att vatten täcker ytor utanför den normala gränsen för sjö, vattendrag eller hav. De konsekvenser en översvämning kan medföra är beroende på vilka förebyggande åtgärder som vidtagits.

Skred, ras och slamströmmar

Jordskred, ras i jord och berg och slamströmmar - information från Statens geotekniska institut (SGI), Sveriges geologiska undersökningar (SGU) och MSB.
Skog

Skogsbrand & vegetationsbrand

Risken för skogs- och vegetationsbrand varierar regionalt i Sverige. Vissa delar av landet drabbas värre av torka än andra, samtidigt som skillnader i vegetationen gör att bränder som startar beter sig på olika sätt.
Översvämning vid hus

Naturolycksdatabasen

Vad vet du om skredet vid E6 i Småröd 2006, skogsbranden i Tyresta 1999 eller slamströmmen i Åre 2010? I Naturolycksdatabasen finns dokumentation om orsaker, händelseförlopp, hantering och lärdomar från naturolyckor.
Värmens påverkan på samhället
Antal
 
 

MSB:s arbete med naturolyckor
Antal