Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dokumentation Nordisk trafiksamverkan inom krisberedskapen

Tipsa om artikeln
Den 4-5 november 2014 genomfördes Nordisk trafiksamverkan inom krisberedskapen 2014 i Stockholm. Konferensen var ett initiativ från myndigheterna i Samverkansområdet Transporter.

På konferensen deltog ett 90-tal företrädare för trafikmyndigheter i Sverige, Norge, Danmark, Färöarna, Finland och Island. Värd för konferensen var Urban Bergström, ordförande i SOTP 2014. Moderator var Niclas Härenstam, Trafikverket. Huvudansvarig för planering och genomförande var Trafikverket.

Syftet med konferensen var att:

  • öka kunskapen om det nordiska samarbetets förutsättningar och utmaningar
  • öka kunskapen om samhällets transportberoende, kriser och katastrofers karaktärer i ett historiskt perspektiv och framtida transportsystem
  • öka kunskapen om de nordiska trafikmyndigheternas roller, ansvar, arbetssätt och resurser inom krisberedskapen
  • etablera kontakter och nätverk.

Till konferensen hade en kartläggning av Sveriges, Norges, Danmarks och Finlands transportsektorer och krisberedskapssystem genomförts. Kartläggningen sammanfattades i en kortversion till konferensen och bygger på en längre rapport. Kartläggningen hade genomförts av Elin Hedlund vid Combitech AB, som också föreläste om de nordiska ländernas krisberedskapssystem och trafikmyndigheternas ansvar och roller under konferensens första dag.

Rapport från Nordisk trafiksamverkan inom krisberedskapen 2014: Att hantera kriser i ett gränslöst Norden (pdf, nytt fönster)

Konferensdokumentation

  Skip Navigation Links.

 
Publicerad: 2014-11-26 kl. 11:39 | Senast granskad:2015-02-17 kl. 10:20
Kontakt:
Petra Ekroth petra.ekroth@msb.se

 
Nyheter Krisberedskap

Samverkansforum inom transportsektorn - etablerat med stöd av Krisberedskapsanslaget

2019-04-03 kl. 09:56
Inom transportsektorn har det etablerats ett forum för samverkan mellan offentliga och privata aktörer för att stärka transportsektorns beredskap att hantera samhällsstörningar, TP-SAMS, Transportsektorns samverkan inför samhällsstörningar.

Sammanhållna projekt för länsstyrelserna - med stöd av Krisberedskapsanslaget

2019-04-02 kl. 16:57
Länsstyrelsen i Gävleborg är en av de 21 länsstyrelser som just avslutat ett fyraårigt projekt, det så kallade sammanhållna projektet, för att stärka krisberedskapen inom sina län samt ett treårigt projekt för planering för höjd beredskap, civilt försvar.

Handbok om dricksvattenrisker - ett projekt med stöd av Krisberedskapsanslaget

2019-04-02 kl. 16:17
Livsmedelsverket har ansvarat för ett projekt som producerat en handbok för att upptäcka cyanotoxiner, det vill säga gifter från blågröna alger, i dricksvatten.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13