Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dokumentation Nordisk trafiksamverkan inom krisberedskapen

Tipsa om artikeln
Den 4-5 november 2014 genomfördes Nordisk trafiksamverkan inom krisberedskapen 2014 i Stockholm. Konferensen var ett initiativ från myndigheterna i Samverkansområdet Transporter.

På konferensen deltog ett 90-tal företrädare för trafikmyndigheter i Sverige, Norge, Danmark, Färöarna, Finland och Island. Värd för konferensen var Urban Bergström, ordförande i SOTP 2014. Moderator var Niclas Härenstam, Trafikverket. Huvudansvarig för planering och genomförande var Trafikverket.

Syftet med konferensen var att:

  • öka kunskapen om det nordiska samarbetets förutsättningar och utmaningar
  • öka kunskapen om samhällets transportberoende, kriser och katastrofers karaktärer i ett historiskt perspektiv och framtida transportsystem
  • öka kunskapen om de nordiska trafikmyndigheternas roller, ansvar, arbetssätt och resurser inom krisberedskapen
  • etablera kontakter och nätverk.

Till konferensen hade en kartläggning av Sveriges, Norges, Danmarks och Finlands transportsektorer och krisberedskapssystem genomförts. Kartläggningen sammanfattades i en kortversion till konferensen och bygger på en längre rapport. Kartläggningen hade genomförts av Elin Hedlund vid Combitech AB, som också föreläste om de nordiska ländernas krisberedskapssystem och trafikmyndigheternas ansvar och roller under konferensens första dag.

Rapport från Nordisk trafiksamverkan inom krisberedskapen 2014: Att hantera kriser i ett gränslöst Norden (pdf, nytt fönster)

Konferensdokumentation

  Skip Navigation Links.

 
Publicerad: 2014-11-26 kl. 11:39 | Senast granskad:2015-02-17 kl. 10:20
Kontakt:
Petra Ekroth petra.ekroth@msb.se

 
Nyheter Krisberedskap

Praktiskt stöd till kommuner i styrdokument, övning och utbildning

2019-02-15 kl. 12:53
Många kommuner efterfrågar vägledningar och stöd i arbetet med krisberedskap och civilt försvar. Fler vägledningar är på gång och de första publiceras i månadsskiftet februari -mars.

Så ska ersättning till kommuner och regioner för krisberedskap och civilt försvar användas

2019-01-30 kl. 10:00
Under förra året tecknade MSB och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) nya överenskommelser om kommunernas och regionernas arbete med krisberedskap och civilt försvar. Överenskommelserna tydliggjorde vilka uppgifter som ska utföras och vilket stöd som staten ska ge.

Mötesplats SO om operativa insatser och planering

2018-12-21 kl. 09:40
Mötesplats SO är en konferens som hålls två gånger om året för kunskap- och erfarenhetsutbyte för några av de viktigaste aktörerna som ansvarar för samhällsskydd och beredskap. På konferensen diskuterades aktuella ämnen, utvecklingsarbeten, operativt arbete och planering framöver.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11