Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dokumentation Mötesplats Transporter i Umeå 2013

Tipsa om artikeln
Samverkansområde Transporter, Näringslivets säkerhetsdelegation och Länsstyrelsen i Västerbottens län anordnade Mötesplats Transporter den 20-21 februari i Umeå.
Seminariet vände sig till olika myndigheter och aktörer som är beroende av fungerande transporter eller hanterar kriser och krisberedskapsfrågor inom transportsektorn.
 
På seminariet varvades föreläsningar och workshops om transportsektorn ur ett globalt perspektiv, hur en föränderlig värld påverkar transportsektorn och vad som kan hända om transporterna uteblir.
 
Seminariet fokuserade på konsekvenser för transportsystemet och beroenden mellan aktörer/verksamheter samt möjliga åtgärder för att förbättra krisberedskapen och robustheten.
 

Rapport 

 

 
 

Dokumentation

PP-presentationer från de olika föredragen.
 

Onsdag 20 februari

 
Inledning 
Anders Backman, ordförande i SOTP, Sören Berggren, Näringslivets säkerhetsdelegation och Christer Papmehl, Länsstyrelsen i Västerbottens län
 
Transportutveckling och trafiksystemens robusthet
     Edward Riedl, Riksdagsledamot (M), riksdagens trafikutskott
 
Transportberoendet i ett globalt perspektiv 
Tomas Ries, Försvarshögskolan
 
Beredskapsplanering samhällsviktiga transporter
     Jan-Åke Holmdahl, Falu kommun
 
 

Torsdag 21 februari

 

    Hans Engström

 
 
Kommer vi till jobbet, skolan, sjukhuset…?
Heidi Thörnberg, Kollektivtrafikmyndigheten
 
Publicerad: 2013-04-25 kl. 14:08 | Senast granskad:2014-01-07 kl. 13:11
Kontakt:
Petra Ekroth petra.ekroth@msb.se

 
Nyheter Krisberedskap

Samverkansforum inom transportsektorn - etablerat med stöd av Krisberedskapsanslaget

2019-04-03 kl. 09:56
Inom transportsektorn har det etablerats ett forum för samverkan mellan offentliga och privata aktörer för att stärka transportsektorns beredskap att hantera samhällsstörningar, TP-SAMS, Transportsektorns samverkan inför samhällsstörningar.

Sammanhållna projekt för länsstyrelserna - med stöd av Krisberedskapsanslaget

2019-04-02 kl. 16:57
Länsstyrelsen i Gävleborg är en av de 21 länsstyrelser som just avslutat ett fyraårigt projekt, det så kallade sammanhållna projektet, för att stärka krisberedskapen inom sina län samt ett treårigt projekt för planering för höjd beredskap, civilt försvar.

Handbok om dricksvattenrisker - ett projekt med stöd av Krisberedskapsanslaget

2019-04-02 kl. 16:17
Livsmedelsverket har ansvarat för ett projekt som producerat en handbok för att upptäcka cyanotoxiner, det vill säga gifter från blågröna alger, i dricksvatten.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13