Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dokumentation Mötesplats Transporter i Umeå 2013

Tipsa om artikeln
Samverkansområde Transporter, Näringslivets säkerhetsdelegation och Länsstyrelsen i Västerbottens län anordnade Mötesplats Transporter den 20-21 februari i Umeå.
Seminariet vände sig till olika myndigheter och aktörer som är beroende av fungerande transporter eller hanterar kriser och krisberedskapsfrågor inom transportsektorn.
 
På seminariet varvades föreläsningar och workshops om transportsektorn ur ett globalt perspektiv, hur en föränderlig värld påverkar transportsektorn och vad som kan hända om transporterna uteblir.
 
Seminariet fokuserade på konsekvenser för transportsystemet och beroenden mellan aktörer/verksamheter samt möjliga åtgärder för att förbättra krisberedskapen och robustheten.
 

Rapport 

 

 
 

Dokumentation

PP-presentationer från de olika föredragen.
 

Onsdag 20 februari

 
Inledning 
Anders Backman, ordförande i SOTP, Sören Berggren, Näringslivets säkerhetsdelegation och Christer Papmehl, Länsstyrelsen i Västerbottens län
 
Transportutveckling och trafiksystemens robusthet
     Edward Riedl, Riksdagsledamot (M), riksdagens trafikutskott
 
Transportberoendet i ett globalt perspektiv 
Tomas Ries, Försvarshögskolan
 
Beredskapsplanering samhällsviktiga transporter
     Jan-Åke Holmdahl, Falu kommun
 
 

Torsdag 21 februari

 

    Hans Engström

 
 
Kommer vi till jobbet, skolan, sjukhuset…?
Heidi Thörnberg, Kollektivtrafikmyndigheten
 
Publicerad: 2013-04-25 kl. 14:08 | Senast granskad:2014-01-07 kl. 13:11
Kontakt:
Petra Ekroth petra.ekroth@msb.se

 
Nyheter Krisberedskap

Praktiskt stöd till kommuner i styrdokument, övning och utbildning

2019-02-15 kl. 12:53
Många kommuner efterfrågar vägledningar och stöd i arbetet med krisberedskap och civilt försvar. Fler vägledningar är på gång och de första publiceras i månadsskiftet februari -mars.

Så ska ersättning till kommuner och regioner för krisberedskap och civilt försvar användas

2019-01-30 kl. 10:00
Under förra året tecknade MSB och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) nya överenskommelser om kommunernas och regionernas arbete med krisberedskap och civilt försvar. Överenskommelserna tydliggjorde vilka uppgifter som ska utföras och vilket stöd som staten ska ge.

Mötesplats SO om operativa insatser och planering

2018-12-21 kl. 09:40
Mötesplats SO är en konferens som hålls två gånger om året för kunskap- och erfarenhetsutbyte för några av de viktigaste aktörerna som ansvarar för samhällsskydd och beredskap. På konferensen den 6 december diskuterades aktuella ämnen, utvecklingsarbeten, operativt arbete och planering framöver.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11