Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Beroendeanalys för ökad robusthet i samhällsviktig verksamhet

Tipsa om artikeln
Inom Samverkansområdet Transporter har en metod utvecklats vars syfte är att fungera som ett verktyg för län, landsting och kommuner att skapa ett robustare samhälle på regional och lokal nivå.

Fördelarna av att genomföra en beroendeanalys består av stärkt medvetenhet kring sårbarheter, ökad dialog och förståelse mellan samhällsviktig verksamhet och leverantörer och framförallt – konkreta åtgärder för att stärka robustheten i den samhällsviktiga verksamheten.

Läs mer om Samhällsviktig verksamhet och beroenden

Beroendeanalys för ökad robusthet i samhällsviktig verksamhet: en enkel metod för kommuner, landsting och länsstyrelser
Under åren 2013-2015 har en enkel arbetsmetod utvecklats för att stärka robustheten i samhällsviktig verksamhet i förhållande till kriti...
Publikationsnummer:
MSB940
 
 

Presentation om beroendeprojektet (Pdf, öppnas i nytt fönster)

Skip Navigation Links.

 
Publicerad: 2015-11-23 kl. 14:45 | Senast granskad:2016-03-22 kl. 15:41
Kontakt:
Petra Ekroth petra.ekroth@msb.se

 
Nyheter Krisberedskap

Praktiskt stöd till kommuner i styrdokument, övning och utbildning

2019-02-15 kl. 12:53
Många kommuner efterfrågar vägledningar och stöd i arbetet med krisberedskap och civilt försvar. Fler vägledningar är på gång och de första publiceras i månadsskiftet februari -mars.

Så ska ersättning till kommuner och regioner för krisberedskap och civilt försvar användas

2019-01-30 kl. 10:00
Under förra året tecknade MSB och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) nya överenskommelser om kommunernas och regionernas arbete med krisberedskap och civilt försvar. Överenskommelserna tydliggjorde vilka uppgifter som ska utföras och vilket stöd som staten ska ge.

Mötesplats SO om operativa insatser och planering

2018-12-21 kl. 09:40
Mötesplats SO är en konferens som hålls två gånger om året för kunskap- och erfarenhetsutbyte för några av de viktigaste aktörerna som ansvarar för samhällsskydd och beredskap. På konferensen den 6 december diskuterades aktuella ämnen, utvecklingsarbeten, operativt arbete och planering framöver.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11