Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Människor på tågplattform.

Samverkansområdet Geografiskt områdesansvar (SOGO)

Tipsa om artikeln
Arbetet i samverkansområdet Geografiskt områdesansvar (SOGO) syftar till att utveckla förmågan att utöva geografiskt områdesansvar på alla nivåer.

Mål

Målet med den samordnade planeringen inom Geografiskt områdesansvar (SOGO) är att stärka ansvariga aktörers förmåga att på lokal, regional och nationell nivå utöva det geografiska områdesansvaret.

Myndigheter i samverkansområdet

  • Lantmäteriet
  • Länsstyrelserna
  • MSB

Adjungerade aktörer

  • Försvarsmakten
  • Landsting
  • Kommun
  • Sveriges kommuner och landsting (SKL)
Publicerad: 2009-11-22 kl. 14:30 | Senast granskad:2019-01-24 kl. 12:52
Kontakt:
Anna Nöjd Anna.Nojd@msb.se

 
Nyheter Krisberedskap

Praktiskt stöd till kommuner i styrdokument, övning och utbildning

2019-02-15 kl. 12:53
Många kommuner efterfrågar vägledningar och stöd i arbetet med krisberedskap och civilt försvar. Fler vägledningar är på gång och de första publiceras i månadsskiftet februari -mars.

Så ska ersättning till kommuner och regioner för krisberedskap och civilt försvar användas

2019-01-30 kl. 10:00
Under förra året tecknade MSB och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) nya överenskommelser om kommunernas och regionernas arbete med krisberedskap och civilt försvar. Överenskommelserna tydliggjorde vilka uppgifter som ska utföras och vilket stöd som staten ska ge.

Mötesplats SO om operativa insatser och planering

2018-12-21 kl. 09:40
Mötesplats SO är en konferens som hålls två gånger om året för kunskap- och erfarenhetsutbyte för några av de viktigaste aktörerna som ansvarar för samhällsskydd och beredskap. På konferensen diskuterades aktuella ämnen, utvecklingsarbeten, operativt arbete och planering framöver.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11