Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Järnvägsspår

Samverkansområden

Tipsa om artikeln
För att främja en helhetssyn i planeringen för samhällets krisberedskap och höjd beredskap samverkar myndigheter och andra aktörer inom sex forum, kallade samverkansområden.

Deltagare

Vilka myndigheter som ingår i samverkansområdena finns angivna i bilagan till förordning (2015:1052) om krisberedskap och bevakningsansvariga myndigheters åtgärder vid höjd beredskap.

Ytterligare aktörer med viktiga roller, men som inte är utpekade i förordningen, ingår i samverkansområdena. Det är till exempel kommuner, landsting och Försvarsmakten.

Organisation och roller

Samverkansområdena är en plattform för samverkan och planering och inte en egen organisation. Det som planeras i forumet omhändertas av enskilda myndigheter som ingår i forumet.

Möten

Samverkansområdena träffas vid flera tillfällen under året för planeringsmöten och två gånger vid heldagskonferensen Mötesplats SO.

Inbjudan till möten sänds till de utpekade myndigheterna som utser en representant för året.

Publicerad: 2009-10-26 kl. 15:23 | Senast granskad:2019-02-19 kl. 11:01
Kontakt:
Carl-Gustaf Erixon Carl-Gustaf.Erixon@msb.se

 
Nyheter Krisberedskap

Beställ vägledningen för kontinuitetshantering

2015-06-04 kl. 10:25
Som en del i arbetet med handlingsplanen för skydd av samhällsviktig verksamhet har MSB deltagit i det svenska standardiseringsinstitutets (SIS) arbete med att ta fram en vägledning för kontinuitetshantering, SS 22304. Detta har skett i samverkan med både offentliga och privata aktörer.

Anmäl dig till reservkraftsdagarna!

2015-06-04 kl. 10:18
Reservkraftdagarna 2015 är en del i arbetet med att säkra elförsörjningen för samhällsviktiga verksamheter när den ordinarie eldistributionen inte fungerar.

Ansök om medel för arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet

2015-06-04 kl. 10:14
Glöm inte att du som myndighet kan ansöka om medel för arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet enligt inriktningen för anslag 2:4 krisberedskap.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15