Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Järnvägsspår

Samverkansområden

Tipsa om artikeln
För att främja en helhetssyn i planeringen för samhällets krisberedskap och höjd beredskap samverkar myndigheter och andra aktörer inom sex forum, kallade samverkansområden.

Deltagare

Vilka myndigheter som ingår i samverkansområdena finns angivna i bilagan till förordning (2015:1052) om krisberedskap och bevakningsansvariga myndigheters åtgärder vid höjd beredskap.

Ytterligare aktörer med viktiga roller, men som inte är utpekade i förordningen, ingår i samverkansområdena. Det är till exempel kommuner, landsting och Försvarsmakten.

Organisation och roller

Samverkansområdena är en plattform för samverkan och planering och inte en egen organisation. Det som planeras i forumet omhändertas av enskilda myndigheter som ingår i forumet.

Möten

Samverkansområdena träffas vid flera tillfällen under året för planeringsmöten och två gånger vid heldagskonferensen Mötesplats SO.

Inbjudan till möten sänds till de utpekade myndigheterna som utser en representant för året.

Publicerad: 2009-10-26 kl. 15:23 | Senast granskad:2019-02-19 kl. 11:01
Kontakt:
Carl-Gustaf Erixon Carl-Gustaf.Erixon@msb.se

 
Nyheter Krisberedskap

Kurs i skydd av samhällsviktig verksamhet

2015-12-14 kl. 11:39
Den 26-27 april genomförs kursen Skydd av samhällsviktig verksamhet i Stockholm. Kursen vänder sig till dig som arbetar med krisberedskap och samhällsviktig verksamhet inom såväl privat som offentlig sektor och ger dig ökade kunskaper inom området skydd av samhällsviktig verksamhet.

Robusta upphandlingar på Mötesplats Samhällssäkerhet

2015-11-11 kl. 07:37
MSB deltar på Mötesplats Samhällssäkerhet på Kistamässan för att presentera en ny vägledning om robusta upphandlingar för kommuner och landsting.

Extrainsatt reservkraftdag 3 december på Arlanda

2015-10-28 kl. 09:02
De 5 Reservkraftdagarna som genomförts under året har varit uppskattade av de ca 300 deltagarna. Då trycket på anmälan varit stort arrangeras ytterligare en reservkraftdag 3 december på Arlanda
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15