Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vägledningar och stöd

Tipsa om artikeln
Här presenteras de vägledningar och stöd som MSB har tagit fram som ska hjälpa aktörerna i arbetet med skydd av samhällsviktig verksamhet.

Systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet

I stödet konkretiseras vad som kan ingå i ett systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet och delarna riskhantering, kontinuitetshantering och hantera händelser. Stödet vänder sig till privata och offentliga aktörer och bygger på nationella och internationella standarder och vägledningar inom respektive område.

Målet är att stödja aktörer som äger eller bedriver samhällsviktig verksamhet för att nå handlingsplanens mål: att all samhällsviktig verksamhet har integrerat ett systematiskt arbete i sin verksamhet på lokal, regional och nationell nivå senast 2020.

Systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet
Stöd för arbete med riskhantering, kontinuitetshantering och hantera händelser Stödet syftar till att konkretisera vad som kan ingå i et...
Publikationsnummer:
MSB932
 
 

Sammanfattning: Systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet

Kontinuitetshantering

Under 2014 deltog MSB tillsammans med andra aktörer och Standardiseringsinstitutet (SiS) i arbetet med att ta fram en svensk vägledning för kontinuitetshantering och som bygger på den internationella standarden ISO 2230.

MSB bekostar standarden för offentliga och privata aktörer i syfte att främja och stödja arbetet med kontinuitetshantering i samhällsviktiga verksamheter och kritiska infrastrukturer.

Du kan beställa ditt kostnadsfria exemplar här

Beroendeanalyser

Under 2014 och 2015 har MSB låtit genomföra tre studier i syfte att stödja samhällets aktörer att genomföra beroendeanalyser.

Du hittar studierna och mer information om beroenden här

Identifiering av samhällsviktig verksamhet

Vägledningen ska vara ett stöd för aktörer som har till uppgift att identifiera samhällsviktig verksamhet och kritiska beroenden.

Förhoppningen är att modellen för att bedöma acceptabel avbrottstid ger ytterligare stöd i arbetet vid bedömning av vilka åtgärder och prioriteringar som krävs.

 

Presentation: Vägledning identifiering av Samhällsviktig verksamhet

Stödmall: Vägledning för identifiering av SVV, kritiska beroenden och acceptabel avbrottstid

Publicerad: 2015-11-18 kl. 15:24 | Senast granskad:2018-04-03 kl. 13:07
Kontakt:
Omar Harrami Omar.Harrami@msb.se
Jan-Olof Olsson Jan-Olof.Olsson@msb.se

Systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet
Antal
Ej i lager