Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Sjukvårdens säkerhet i kris - SSIK

Tipsa om artikeln
MSB återupptar stödet till landstingen i deras arbete med att öka robustheten i tekniska försörjningssystem och byggnadstekniska säkerheten.
Kontakt
010-240 5250
010-240 5482
010-240 52 41 
 

2011 beslutade MSB i enlighet med ansvarsprincipen att verka för att landstingen självständigt ska hantera åtgärder för att stärka akutsjukhusens tekniska försörjningssäkerhet och produktion av fasta saneringsenheter.

Mot bakgrund av att Hälso- och sjukvård samt omsorg är ett av MSBs fokusområden för det förmågehöjande arbetet, samt med anledning av den återtagna planeringen för höjd beredskap har MSB på nytt upptagit stödet till landstingen inom SSIK (Sjukvårdens säkerhet i kris och krig).

Som ett första steg i stödet revideras nuvarande vägledning om Robusta sjukhus, i nära samverkan med Socialstyrelsen och Sveriges kommuner och landsting. (se faktablad nedan)

 
Publicerad: 2009-12-03 kl. 16:57 | Senast granskad:2017-07-05 kl. 11:06
Kontakt:
Niklas Andrén Niklas.Andren@msb.se