Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Samhällsviktig verksamhet

Vårt samhälle måste fungera även vid störningar, kriser och krig. Det moderna samhället skapar nya utmaningar och präglas bland annat av privatisering, teknikutveckling och ökad internationalisering. Skydd av samhällsviktig verksamhet handlar om att säkerställa en förmåga att förebygga, hantera och återhämta sig från allvarliga störningar hos de verksamheter och funktioner som är av betydelse för befolkningens liv och hälsa, samhällets funktionalitet samt våra grundläggande värden.

Nyheter samhällsviktig verksamhet

Extrainsatt reservkraftdag 3 december på Arlanda

2015-10-28 kl. 09:02
De 5 Reservkraftdagarna som genomförts under året har varit uppskattade av de ca 300 deltagarna. Då trycket på anmälan varit stort arrangeras ytterligare en reservkraftdag 3 december på Arlanda

Beställ vägledningen för kontinuitetshantering

2015-06-04 kl. 10:25
Som en del i arbetet med handlingsplanen för skydd av samhällsviktig verksamhet har MSB deltagit i det svenska standardiseringsinstitutets (SIS) arbete med att ta fram en vägledning för kontinuitetshantering, SS 22304. Detta har skett i samverkan med både offentliga och privata aktörer.

Anmäl dig till reservkraftsdagarna!

2015-06-04 kl. 10:18
Reservkraftdagarna 2015 är en del i arbetet med att säkra elförsörjningen för samhällsviktiga verksamheter när den ordinarie eldistributionen inte fungerar.

Ansök om medel för arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet

2015-06-04 kl. 10:14
Glöm inte att du som myndighet kan ansöka om medel för arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet enligt inriktningen för anslag 2:4 krisberedskap.

Stärkt skydd av samhällsviktig verksamhet

2015-04-30 kl. 10:29
Lägesredovisning april 2015
Vi har nu nått första kvartalet 2015. Arbetet med skydd av samhällsviktig verksamhet fortsätter utvecklas. Stort fokus läggs på att utveckla stöd för de aktörer som arbetar med frågorna.
1 2 3 4 5
 
 

Systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet
Antal
Ej i lager