Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Samhällsviktig verksamhet

Vårt samhälle måste fungera även vid störningar, kriser och krig. Det moderna samhället skapar nya utmaningar och präglas bland annat av privatisering, teknikutveckling och ökad internationalisering. Skydd av samhällsviktig verksamhet handlar om att säkerställa en förmåga att förebygga, hantera och återhämta sig från allvarliga störningar hos de verksamheter och funktioner som är av betydelse för befolkningens liv och hälsa, samhällets funktionalitet samt våra grundläggande värden.

Nyheter samhällsviktig verksamhet

Kurs i skydd av samhällsviktig verksamhet

2017-04-20 kl. 11:15
Den 17-18 oktober 2017 genomförs kursen Skydd av samhällsviktig verksamhet i Göteborg.

Reservkraftdag Arlanda 18 januari 2017

2016-09-27 kl. 11:36
Under 2015 genomfördes sex reservkraftdagar där ”Vägledning för reservkraftprocessen” www.msb.se/reservkraft lanserades. Nu följer vi upp med en ny Reservkraftdag 18 januari på Arlanda.

Stöd för systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet

2015-12-18 kl. 11:06
Ett nytt stöd har tagits fram i syfte att konkretisera vad som kan ingå i ett systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet och delarna riskhantering, kontinuitetshantering och hantera händelser. Stödet vänder sig till privata och offentliga aktörer som äger eller bedriver samhällsviktig verksamhet. Innehållet bygger på nationella och internationella standarder och vägledningar inom områdena respektive område.

Underlag till förslag för kriterier för nationellt samhällsviktigt verksamhet

2015-12-17 kl. 13:38
Att identifiera samhällsviktig verksamhet på olika samhällsnivåer är ett komplext arbete. Som ett första steg i arbetet med att se över kriterier för samhällsviktig verksamhet på nationell nivå har denna rapport tagits fram som ett underlag för MSB:s fortsatta arbete på området.

Vägledning för hantering av reservkraftprocessen

2015-12-17 kl. 12:43
Många samhällsviktiga funktioner är beroende av el, ofta är reservkraft lösningen för att trygga elförsörjningen. Under 2015 har det genomförts sex uppskattade temadagar där Vägledning för hantering av reservkraftprocessen presenterats.
1 2 3 4 5 6 7
 
 

 

Systematiskt arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet
Antal
Ej i lager