Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Broschyr på andra språk för utskrift

Tipsa om artikeln
Alla har rätt till samhällsviktig information, oavsett behov och förutsättningar. MSB erbjuder nu broschyren Om krisen eller kriget kommer för utskrift på andra språk samt på lättläst svenska.

Frivilligt att satsa på översatta broschyrer

Varje aktör bestämmer själv om den vill erbjuda utskrifter på andra språk än svenska. Tillhör din organisation ett förvaltningsområde för finska, samiska eller meänkieli är vårt råd att informera aktuella målgrupper om att broschyren finns översatt. Försök också nå målgrupper för minoritetsspråken romani och jiddisch. Översättningarna finns på www.dinsäkerhet.se.     

Lättläst ett alternativ till översättningar

Broschyren finns också på lättläst svenska. Det innebär att språket är förenklat i jämförelse med originalet. Den versionen kan vara ett alternativ för den med grundkunskaper i svenska eller läs- och skrivsvårigheter. 

Bakgrund till val av språk

MSB har valt att översätta broschyren till Sveriges officiella minoritetsspråk då språken enligt lag ska främjas och skyddas.

Övriga språk är vanliga modersmål eller andraspråk för de människor som kommit till Sverige de senaste fem åren. Urvalet följer det som finns på webbplatsen www.informationsverige.se . Det är en portal som vänder sig till individer som är nya i Sverige och enkelt och snabbt behöver hitta information om det svenska samhället.

  • Filerna  på den här sidan är optimerade för att skriva ut på multifunktionsskrivare. Finns inte det i din organisation, kontakta ett tryckeri.
  • Pdf-filerna på www.dinsäkerhet.se. är endast tänkta att läsas på skärm och har inte rätt upplösning för utskrift. 

Arabiska

Dari

Engelska

Farsi

Finska

Franska

Jiddish

Lulesamiska

Lättläst svenska

Meänkieli

Nordsamiska

Roman Arli

Ryska

Somali

Spanska

Sydsamiska

Tigrinska

Publicerad: 2018-10-10 kl. 08:20 | Senast granskad:2019-03-22 kl. 11:19