Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

3. Genomföra åtgärder

Tipsa om artikeln
Kommunen genomför åtgärder utifrån den planering som fastställts i styrdokumentet enligt överenskommelsen om kommunernas krisberedskap.

Här ingår exempelvis övning, utbildning och investeringar för att minska sårbarheten i samhällsviktig verksamhet. Delar av de åtgärder som genomförs finansieras med den ersättning som kommunen får för att genomföra uppgifterna i LEH. Det är dock upp till kommunen själv att finansiera huvuddelen av de åtgärder som bedöms nödvändiga för att stärka krisberedskapen och därmed bidra till att åstadkomma trygghet och säkerhet för de invånare som bor eller vistas i kommunen.

Samverkanstillägg 2015-2018

Under mandatperioden 2015-2018 vill staten stimulera ytterligare samverkan inom kommuner samt mellan kommuner och andra aktörer, såväl i planeringen som i genomförandet av åtgärder. Detta sker bl.a. genom ett särskilt samverkanstillägg till kommunerna samt genom att MSB lämnar särskilda bidrag till respektive länsstyrelse för att kunna stödja och samordna arbetet under perioden fram till 2018.

Delfinansiering av ledningsplatser

Utöver den ersättning som kommunerna får utifrån LEH kan kommunerna även söka bidrag för delfinansiering av ledningsplatser.

Läs mer

Samverkanskonferenser: råd och rekommendationer till dig som leder eller deltar i samverkanskonferenser
Råd och rekommendationer till dig som ska delta i, eller leda en samverkanskonferens. Syftet är att ge dig såväl praktiska tips som en fö...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB589
Antal
Ej i lager
 
Publicerad: 2015-08-04 kl. 15:35 | Senast granskad:2015-09-07 kl. 10:31
Kontakt:
Therese Wikström Therese.Wikstrom@msb.se
Malin Uppvall Malin.Uppvall@msb.se