Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Länsstyrelser och anslag 2:4

Tipsa om artikeln
Länsstyrelserna kan ansöka om medel från anslag 2:4 Krisberedskap för stöd till och samordning av kommuner, landsting och andra lokala och regionala aktörer under perioden 2019–2022. De kan dessutom årligen ansöka om medel från anslaget för investeringar och planeringsinsatser för vissa övningar.
TFÖ 2020

Anslag 2:4 Krisberedskap kan användas för att delvis finansiera deltagande aktörers kostnader för Totalförsvarsövningen (TFÖ) 2020. För detta finns särskilda villkor och blankett på webbsidan Myndigheter och Anslag 2:4 Krisberedskap.

 

Ansökan om medel för Totalförsvarsövning TFÖ 2020 finns på webbsidan om Myndigheter och 2:4 anslag

Finansiering för sammanhållna projekt

I april 2018  gick MSB ut med en utlysning till länsstyrelserna att ansöka om medel för 2019–2022 inom ramen för det så kallade sammanhållna projektet.

Projektet syftar till att utveckla förmågan att förebygga och hantera allvarliga samhällsstörningar i länen. Det kan omfatta aktiviteter som kompetensutveckling, metoder, rutiner, övningar, verktyg och nätverk samt de resurser som behövs för detta.

Länsstyrelserna kan gärna inkludera andra aktörer som myndigheter, frivilligresurser och privata.

Utlysning av medel för länsstyrelsernas sammanhållna projekt 2019-2022 (missiv)  

Allmänna villkor länsstyrelsernas sammanhållna projekt 2019-2022

Bilaga 1     Syfte, villkor, utgångspunkter och mål

Bilaga 2     Mall för ansökan

Bilaga 3    Mall för underskrift

Sänd ifyllda blanketter till MSB

  • Ange i rubrikraden: ”<namnet på din myndighet> Ansökan anslag 2:4 sammanhållet projekt 2019-2022”.
  • Sänd er ansökan till två e-postadresser: registrator@msb.se samt anslag2-4@msb.se

Finansiering för investeringar och övningar

Länsstyrelserna kan utöver det sammanhållna projektet också söka medel för större investeringar och större planeringsinsatser vid internationella/nationella övningar efter samråd med MSB. Ansökning sker på samma sätt som för centrala myndigheter.

Läs hur du ansöker om medel på webbsidan om myndigheter och 2:4 anslag

När ansöker man?

Ansökan ska vara hos MSB senast 14 september.

Uppföljning av tidigare års projekt

Under åren 2015-2018 pågår ett sammanhållet projekt hos länsstyrelser inriktat på krisberedskap. MSB följer upp ekonomi och verksamhet under projektets gång och kommer att göra en fördjupad uppföljning när perioden går mot sitt slut.

Publicerad: 2018-04-04 kl. 15:10 | Senast granskad:2018-07-12 kl. 10:57
Kontakt:
Anna Nöjd Anna.Nojd@msb.se