Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Frivilliga försvarsorganisationer och anslag 2:4

Tipsa om artikeln
Frivilliga försvarsorganisationer har möjlighet att ansöka om uppdragsmedel ur anslag 2:4 Krisberedskap för uppdrag.

Vad kan man söka medel för?

Frivilliga försvarsorganisationer kan söka medel för uppdrag som ökar krisberedskapsförmågan och förmågan till höjd beredskap.  I MSB:s inriktning för anslaget framgår vilka områden som prioriteras vid fördelningen av anslaget.

Förutsättningar för finansiering

För att få finansiering från anslaget finns ett antal förutsättningar som måste vara uppfyllda. Projekt och uppdrag måste, för att kunna beviljas medel från anslaget, ligga inom ramen för det ändamål som regeringen fastställt för anslaget. De uppdrag som finansieras med medel från anslaget måste också vara förenliga med Förordning om frivillig försvarsverksamhet. Utöver förordningen finns även generella och mer specifika förutsättningar för finansiering som är särskilt viktiga att känna till och ta hänsyn till vid planering och genomförande av uppdrag.

Hur ansöker man om medel från anslaget?

Senast den 17 september varje år har de frivilliga försvarsorganisationer möjlighet att inkomma med ansökningar om uppdragsmedel. Under sommaren sker även en extra utlysning.

MSB har den 30 mars fattat ett tilläggsbeslut för fördelning av medel från anslag 2:4 Krisberedskap till frivilliga försvarsorganisationer då det uppstått utrymme på 2015 års budgetram. Detta fördelas till uppdragsförslag inskickade till MSB i den ordinarie ansökningsomgången hösten 2014.

Beslut avseende tilläggsutlysning för anslag 2:4 Krisberedskap (pdf, nytt fönster) 

Preliminärt beslut om fördelning av bidrag från anslag 2:4 Krisberedskap 2015

Nu har MSB fattat beslut om fördelning av medel till myndigheter och frivilliga försvarsorganisationer.

Preliminärt beslut fördelning anslag 2:4 2015 (pdf, nytt fönster)

De nya projekt som beviljats till myndigheter framgår av bilaga 1 och uppdrag som beviljats till frivilliga försvarsorganisationer framgår av bilaga 2.

Bilaga 1) beviljade projekt 2015 myndigheter (pdf, nytt fönster)

Bilaga 2) beviljade uppdrag 2015 FFO (pdf, nytt fönster)

Bilaga 3) tidigare beviljade projekt myndigheter (pdf, nytt fönster)

Publicerad: 2012-06-04 kl. 12:37 | Senast granskad:2015-03-30 kl. 15:19
Kontakt:
Pernilla Hultén Pernilla.Hulten@msb.se