Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Delta i kampanj för att minska städers sårbarhet

Tipsa om artikeln
Kampanjen Making Cities Resilient, ska främja genomförandet av Hyogo Framework for Action, HFA, en internationell handlingsplan för att minska sårbarheter för naturkatastrofer. Genom att delta i kampanjen får kommunen stöd och verktyg för att bygga resiliens mot naturolyckor på lokal nivå och skapa ett hållbart samhälle som kan möta framtidens förändringar.

Genom att delta i kampanjen får ni stöd att:

1. Profilera ert arbete

Med stöd av de 10 punkter som ”Making Cities Resilient” bygger på, kan ni som kommun lättare beskriva ert pågående arbete och berätta för andra på vilket sätt ni skapar resiliens i kommunen. 
10 punkter till lokal resiliens

2. Utveckla kunskap och utbyta erfarenhet

Genom deltagandet får ni kontakt med andra kommuner som med liknande utmaningar, både inom Europa och i andra världsdelar. Ni får tillgång till användbart material från UNISDR, tex rapporter om klimatanpassning och ny forskning. Dessutom får ni möjlighet att hitta samarbetsformer med andra kommuner med liknande utmaningar.

3. Förbättra arbetet med kris och katastrofhantering

Genom kampanjen föds ny kunskap och lösningar på problem som de deltagande kommunerna brottas med. Med politisk förankring skapas bättre förutsättningar att ta ett samlat grepp kring frågorna.

Ansök om deltagande i kampanjen Making Cities Resilient

Is your city getting ready?

Svenska städer som deltar i kampanjen

Klicka på respektive kommun för att läsa mer om deras arbete.

Role-model cities

Participating

Bakgrund och mål

Kampanjen Making Cities Resilient lanserades i maj 2010 av FN:s organ för internationell katastrofriskreducering, UNISDR. Syftet med kampanjen är att främja genomförandet av Sendai Framework for Disaster Risk Reduction på lokal nivå.

Mål med kampanjen

  • Att öka kunskap och medvetenhet om risken för katastrofer och den roll som lokala myndigheter spelar.
  • Att höja det politiska stödet för riskhantering på lokal nivå.
  • Att få starkare samverkan mellan den lokala och nationella politiken.
  • Att genomföra ramverket på lokal nivå, tillhandahålla verktyg, utbildning och kapacitetsutveckling.
Publicerad: 2013-02-04 kl. 16:10 | Senast granskad:2017-08-22 kl. 10:39
Kontakt:
Janet Edwards Janet.Edwards@msb.se