Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Delta i kampanjen

Tipsa om artikeln
Genom att delta i kampanjen Making Cities Resilient, får man stöd och verktyg för att bygga resiliens mot naturolyckor på lokal nivå, dvs skapa ett hållbart samhälle som kan möta framtidens förändringar.

Genom deltagande i kampanjen får ni stöd att:

1. Profilera ert arbete

Med stöd av de 10 punkter som ”Making Cities Resilient” bygger på, kan ni som kommun lättare beskriva ert pågående arbete och berätta för andra på vilket sätt ni skapar resiliens i kommunen. 
10 punkter till lokal resiliens

2. Utveckla kunskap och utbyta erfarenhet

Genom deltagandet får ni kontakt med andra kommuner som med liknande utmaningar, både inom Europa och i andra världsdelar. Ni får tillgång till användbart material från UNISDR, tex rapporter om klimatanpassning och ny forskning. Dessutom får ni möjlighet att hitta samarbetsformer med andra kommuner med liknande utmaningar.

3. Förbättra arbetet med kris och katastrofhantering

Genom kampanjen föds ny kunskap och lösningar på problem som de deltagande kommunerna brottas med. Med politisk förankring skapas bättre förutsättningar att ta ett samlat grepp kring frågorna.

Is your city getting ready?

Svenska städer som deltar i kampanjen

Klicka på respektive kommun för att läsa mer om deras arbete.
 

Role-model cities

 

 
 
 
 
 
 

 Participating

 

 
 
Publicerad: 2013-02-04 kl. 16:10 | Senast granskad:2017-08-22 kl. 10:39
Kontakt:
Janet Edwards Janet.Edwards@msb.se